Több száz hamis terméket foglaltak le a hétvégén a Maros megyei rendőrök

A Maros megyei rendőrök átfogó akciót tartottak a hétvégén, amelynek eredményeként hamisított termékeket foglaltak le. Az akciót az adócsalások megakadályozása érdekében kezdeményezték a hatóságok.

„December 2. és 4. között a Maros Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai két helyszínen végeztek ellenőrzéseket, Marosvásárhelyen, illetve Mezőbánd községben. A kiskereskedőknél végrehajtott akciók során csaknem 700 terméket foglaltak le a törvény emberei” – közölte a sajtó képviselőivel Aurica Sabău, a megyei rendőrség szóviviője.

Hozzátette, a lefoglalt termékek között voltak ruhák, lábbelik, játékok, de más olyan termékek is, amelyeknek nem voltak eredetet igazoló iratai vagy nem árazták fel, illetve nem regisztrálták a törvény által előírt módon azokat. Mint mondta, több hamisított terméket is találtak. Az elkövetők ellen bűnügyi eljárást indítottak adócsalás megalapozott gyanúja miatt, az általuk okozott kár felmérése még tart.

A szóvivő felhívta a figyelmet, a téli ünnepek miatt a gazdasági rendőrség folytatja az ellenőrző akciókat a megye területén működő vásárokban, piacokon, bevásárlóközpontokban, de a kis- és közepes vállalkozókat is ellenőrzik.

Pénzügyi csalások ügyében nyomozott a radnóti rendőrség is

A radnóti rendőrség 24 órára őrizetbe vett két fiatal férfit, akiket azzal gyanúsítanak, hogy egy autóból ellopott kártyával több pénzügyi műveletet is végrehajtottak.

„A nyomozás során kiderült, hogy három radnóti fiatalember a gyanú szerint beszállt egy helyi lakos autójába, ahonnan ellopott egy pénztárcát, benne a pénzt és a bankkártyákat, majd később az egyik ellopott bankkártyával több alkalommal is pénzt vettek fel”– tájékoztatott szóvivő.

Az elkövetők közül két személy ellen 24 órás őrizetbe vételi parancsot rendeltek el. A nyomozást a marosludasi törvényszékhez tartozó ügyészség felügyelete mellett folytatják a hatóságok.

(A címlapkép illusztráció | Fotó: Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság)

Kapcsolódók

Kimaradt?