banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Összefogás Kolozs megyében: aki június 9-én az RMDSZ-re szavaz, az a magyarok győzelmére szavaz

A magyar politikai szervezetek összefogása szükséges, de sajnos távolról sem elégséges feltétele a sikernek. Mert ahhoz az kell, hogy minden magyar ember elmenjen szavazni – hangsúlyozta kolozsvári sajtótájékoztatóján Csoma Botond, az RMDSZ Kolozs megyei szervezetének elnöke.

Csoma Botond és Fancsali Ernő, az Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ) Kolozs megyei szervezetének elnöke, valamint dr. Schwartz Róbert, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács Kolozs megyei szervezetének elnöke a közelgő választásokon való együttműködésről tartottak sajtótájékoztatót a kincses városban.

„A magyar politikai szervezetek összefogása szükséges, de sajnos távolról sem elégséges feltétele a sikernek. Mert ahhoz az kell, hogy minden magyar ember elmenjen szavazni. Minden felmérés azt mutatja, hogy nagy lesz a részvétel. A románok legalább kétharmada előreláthatóan elmegy szavazni június 9-én. Ahhoz, hogy sikeresek legyünk, nekünk, magyaroknak is legalább akkora arányban kell elmennünk szavazni. A tét az, hogy legyen erőnk és hangunk itthon és Európában” – idézi Csoma Botondot a Kolozs megyei RMDSZ közleménye.

Fotó: Rusz Tamás

Fancsali Ernő elmondta a magyar összefogás a hajtóerő, amely győzelemre viszi az erdélyi magyarság ügyeit. „Az Európai parlamenti választáson fontos, hogy a magyarok nagy számban vegyenek részt, csak ez biztosíthatja az erős magyar képviseletet Brüsszelben. Nem engedhetjük, hogy a szélsőséges pártok beszéljenek helyettünk Európában. A helyhatósági választásokon, Kolozs megyében az Erdélyi Magyar Szövetség nem indít megyei listát és Kolozsváron városi listát, hogy ne osszuk meg a magyarságot. Ahol a magyarság számaránya megengedi, helye van a versenynek, sőt szükséges is. Tegyünk meg mindent, hogy a választásokon győzzenek a magyarok” – nyilatkozta az Erdélyi Magyar Szövetség Kolozs megyei elnöke.

Dr. Schwartz Róbert, az EMNT Kolozs megyei szervezetének elnöke szerint minden magyar felelős minden magyarért, ezért az erdélyi magyarság saját sorsát, a nemzeti identitásának megőrzését az össznemzeti sorsalakítás és jövőkép mentén kell megteremtse, ezért fontos az összefogás a minél hangsúlyosabb európai parlamenti képviselet eléréséhez.

„A nemzeti értékek melletti összefogás valós eredményekhez vezet, ugyanis volt példa arra is, hogy az erdélyi magyarságnak három európai parlamenti képviselője volt, amikor Tőkés László, az EMNT elnöke az RMDSZ listáján indult EP-képviselőként második mandátuma idején” – nyilatkozta dr. Schwartz Róbert

Az RMDSZ, az Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ) és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) Kolozs megyei szervezeteinek elnökei rámutattak arra, hogy a helyhatósági választásokon a pártok közötti versenynek ott van helye, ahol az nem veszélyezteti a közösségi érdekképviselet megőrzését.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?