Őrizetbe vették a felrobbant crevediai LPG-állomás tulajdonosait

Elrendelte a legfőbb ügyészség kedd este a Crevedián felrobbant LPG-állomást működtető cég, a Flagas Kft. tulajdonosainak őrizetbe vételét.

Ionuţ Doldurea és Cosmin Stânga ellen katasztrófát előidéző, gondatlanságból elkövetett rongálás gyanúja miatt indult büntetőeljárás. Kedden este rendőri kísérettel a legfőbb ügyészség bukaresti székhelyére szállították őket, majd kihallgatásuk után elrendelték az őrizetbe vételüket.

Fotó: Agerpres

A vádhatóság szerint 2020. szeptember 30. és 2023. augusztus 26. között a cég vezetői a vonatkozó törvények megsértésével működtették a crevediai LPG-állomást. A sorozatos szabályszegések vezettek az augusztus 26-i robbanáshoz és tűzhöz, amely eddig öt ember halálát idézte elő, 54-en megsérültek és több ingatlan megsemmisült vagy károsodott – tették hozzá.

Közölték továbbá, hogy négy helyszínen – két cég székhelyén és két személy lakóhelyén – tartottak házkutatásokat, amelyek során a büntetőeljárás alatt felhasználható dokumentumokat és adattárolókat foglaltak le.

Ionuţ Doldurea Caracal szociáldemokrata polgármesterének, Ion Doldureának a fia. A PSD országos politikai tanácsa szombaton felfüggesztette az elöljáró párttagságát.

A Crevedián felrobbant LPG-állomás 2020-tól tűzvédelmi engedély nélkül működött.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?