Nagy mozgáskihívás: 24 órás szaladásra hívnak Sepsiszentgyörgyön

A tavalyi hagyományteremtő rendezvény sikerén felbuzdulva, idén is megszervezik Sepsiszentgyörgyön a Mozogj az Egészségért – A Nagy Mozgás Kihívást. Május 22-ig várják a hatfős csapatok jelentkezését, akik vállalják, hogy június 1-től 2-ig váltóban hat, tizenkét vagy huszonnégy órát folyamatosan szaladnak a szemerjai stadionban.

Lászlóffy Lóránt, a Fitness Tribe Egyesület elnöke leszögezte: ez nem verseny, hanem kihívás és közösségépítő esemény, amelyen baráti társaságok, munka- és osztályközösségek egyaránt próbára tehetik magukat. A mozgáskihívás arra motiválja a résztvevőket, hogy együtt dolgozzanak a közös célért, ami hosszú távon javíthatja a közösségi és munkahelyi kapcsolatokat és a hatékonyságot. A Nagy Mozgáskihívás keretében a résztvevők 6, 12 vagy 24 órás váltófutásban vehetnek részt.

Fotók: Fitness Tribe Egyesület

Négy motiváló előadással készítik fel a mozgáskihívás résztvevőit

A 6, 12 vagy 24 órás futóversenyekre való felkészüléshez a szervezők négy előadást is kínálnak. Olyan elismert előadókat hívtak meg, akik rendkívüli eredményeket értek el saját szakterületükön, legyen az élsport, táplálkozás vagy lelki egészség, mondta Lászlóffy Lóránt.

Az első előadás május 16-án, csütörtökön lesz a sepsiszentgyörgyi Kastély vendéglőben, ahol Kovács Gábor Áron séf és Bicsok Éva nutricionista tartanak egy gasztronómiai előadást Gabonakonyha – régi, egyszerű, gazdag és egy kicsit más címmel. Május 24-én, pénteken a Kónya Ádám Művelődési Ház dísztermében Molnár Ede, többszörös hegyikerékpár bajnok tart előadást a A hegyi bringás története címmel. Május 28-án, kedden az Orhidea Events rendezvényteremben Daniel Santa, a Brasov Running Festival szervezője tart előadást Ne feledd bekötni a cipőfűződ! Avagy hogy rejlik a részletekben a különbség még a futásban is címmel. Május 30-án, csütörtökön a Bertis Pubban Miklós Csongor sportpszichológus, hipnoterapeuta és mentalhigiénés szakember tart előadást Élet a célszalagon innen és túl címmel.

Antal Árpád polgármester a 24 órás futás esemény bejelentésekor azt ígérte, a következő években a sepsiszentgyörgyi önkormányzat nagyságrendekkel több forrást biztosít egészségmegelőző programokra, mert hosszú távon azt szeretnék elérni, hogy minél kevesebb ember kerüljön kórházba. „Ha lenne egy országom, amelyet vezethetnék, akkor az adórendszert úgy határoznám meg, hogy kevesebbet fizessenek azok, akik egészségesen élnek és prevenciós programokon vesznek részt. Minden országnak a legnagyobb kiadást az egészségügyi rendszer fenntartása jelenti, vagyis minél egészségtelenebbül élünk, annál többet fizet az állam” – fogalmazta meg Antal Árpád.

A sepsiszentgyörgyi Nagy Mozgáskihívás keretében a résztvevők 6, 12 vagy 24 órás váltófutásban vehetnek részt a sepsiszentgyörgyi stadion futópályáján. A verseny célja állandó, folyamatos mozgás végzése 6 fős csapatokban. A mozgás formái közé tartozhat szaladás, gyaloglás, nordic walking, vagy ezek kombinációja, ismertette Lászlóffy Lóránt.

A 24 órás szaladás június 1-jén 18 órakor kezdődik és másnap ugyanabban az órában ér véget. A 12 órás szaladás június 2-án reggel 06 órakor rajtol és aznap este 6 órakor zárul. A 6 órás szaladásban résztvevők június 2-án 12 órakor indulnak és este 6 órakor érnek célba. A nevezési díj csapatonként 300 lej, függetlenül a választott időtartamtól vagy kategóriától. Jelentkezni a nagy mozgáskihívásra május 22-ig, online lehet ezen a linken, vagy a fitnesstribegroup@gmail.com e-mail címen.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?