Először rendeznek országos karatebajnokságot Sepsiszentgyörgyön

Idén a sepsiszentgyörgyi Sport-All Sport Club karate szakosztálya szervezheti meg a sportág legrangosabb hazai versenyének számító országos bajnokságot. Az egyesület elnöke, Vass Hunor azt szeretné, hogy a résztvevők a színvonalas rendezés kapcsán is emlékezzenek a székelyföldi eseményre.

Közel 900 résztvevő nevezését várják az április 27.-re kitűzött országos karateversenyre, amelynek idén először a Sepsi Aréna ad otthont. A szervezés részleteiről Vass Hunor, a sepsiszentgyörgyi Sport-All Sport Club elnöke beszélt a Maszolnak.

„Tavaly első alkalommal rendezhettük meg a Román Kupa döntőjét. Eddig mindig a Bukarest közeli olimpiai központban szervezték meg, mi hoztuk el Sepsiszentgyörgyre, az ország közepére, ahol sokak számára könnyen elérhető távolság szempontjából. Nagy felelősség volt az is, helyt kellett állnunk. A szövetség részéről pozitív visszajelzések érkeztek, 2023 októberében elkezdett kibontakozni az országos bajnokság ötlete” –idézte fel a kezdeti lépéseket Vass Hunor.

Hozzátette az elmondottakhoz, kezdetben családja és munkájával járó utazásai miatt nem akarta vállalni a szervezést is, de több oldalról megközelítették és felkérték, úgyhogy végül beleegyezett. A Sepsi Arénával kapcsolatban kiemelte, szerinte felépítése miatt kiváló helyszín egy ilyen típusú versenynek.

„Első alkalommal lesz Romániában egyszerre nyolc küzdőtéren verseny. Sok esetben ezt nem tenné lehetővé a csarnok vagy nem férne be ennyi küzdőtér, de a Sepsi Arénában nincs ilyen probléma. Nekünk is új kihívás jelent ez. Ugyanaz a negyven fős, főként a velünk versenyekre járó, szülökből álló csapat van mögöttem, akikkel tavaly a kupát is sikerült megszervezni” –árulta el az említettek mellett a Sport-All elnöke.

Társszervezőként a Romániai Karate Szövetség segít megvalósítani az országos bajnokságot.  Ők vállalták fel ugyanis az esemény megtartásához szükséges költségek kilencven százalékát. Bár a szövetség részéről nem kérték tőlük, hogy ők maguk is befektessenek, Vass Hunorék célja, hogy a résztvevők tökéletesként emlékezzenek a székelyföldi szervezésre. Támogatóik kürtőskalácsokkal, hidegtálakkal és kávéautomatákkal járulnak hozzá az esemény sikerességéhez.

A folytatásban kitért a szervezéssel megbízott klub saját céljaira, ami a várható eredményeket illeti.

„ Nekünk klubként a román bajnokság nem feltétlenül számít tétversenynek. A sportolóinkat indítjuk rajta, de nem kívánunk részt venni a román válogatotthoz köthető kérdésekben. Versenyzőink az MTK Budapest színeiben is szerepelnek kettős leigazolással. Mi elhatároztuk, hogy a magyar vonalat szeretnénk képviselni, ezt pedig el is fogadja a román szövetség” – hangsúlyozta a Sport-All versenyzőinek szereplésével kapcsolatban Vass, aki szerint több román csapatnak is jó, hogy sportolóiknak így a sepsiszentgyörgyiekkel nem kell megküzdeniük a válogatottba kerülésért.

Sportolóinak a verseny előtt azt mondta, szabadon, tét nélkül induljanak neki a kihívásnak. Szerinte sokat segít nekik, ha leveszik vállukról a terhet. Összeségében úgy érzi, harminckét sportolójukból legalább négyen bajnoki címet szerezhetnek Sepsiszentgyörgyön.

Kapcsolódók

Kimaradt?