Sepsiszentgyörgyön újraindítják a Design Bank közösségi tér munkálatait

Az egykori sepsiszentgyörgyi Nemzeti Bank székházából informatikai és kreatív szakmák számára alakítanak ki közösségi központot. A Design Bank munkálatait három évvel ezelőtt kellett leállítani, mert az egykori bankszékház fölötti emeleteken lakók jelezték, hogy repedések jelentek meg a falakon.

Az építkezési felügyelőség új statikai felmérést kért, a szakértő nem talált nagy problémákat. Tóth Birtan Csaba alpolgármester szerint az önkormányzat úgy véli, elhamarkodottan állították le a munkálatokat. A terveket átdolgozták, így hamarosan újraindulhatnak a Design Bank kialakításának munkálatai.

Látványtervek

A hároméves kényszerszünet miatt fel kellett bontani a szerződést a korábbi kivitelezővel, mert időközben megemelkedtek az építkezési anyagok árai, de nem tudtak megegyezni a szerződés értékének aktualizálásáról.

A Design Bank egyik célja, hogy megállítsa és visszafordítsa a fiatal szakemberek elvándorlását. A központ közösségi térként működne, ahol az informatikai és kreatív ágazatok szakemberei dolgozhatnának, de mentorprogramok, képzések is helyt kapnának benne.

A földszinten kávézót és egy nyitott teret terveznek, ahová bárki betérhet és dolgozhat. A bank egykori páncélteremében multimédiás, rekreációs, információs termet alakítanak ki. Az emeleten pedig mozgó falakkal alakítható tereket képzeltek el. Az 1300 négyzetméteres ingatlanban 120 személynek lenne munkatere a bérelhető vagy nyitott terekben.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?