Új bútort és korszerű tanfelszereléseket kap az összes sepsiszentgyörgyi iskola és óvoda

Sepsiszentgyörgy összes tanintézete új bútorzatot, tanfelszereléseket és új digitális eszközöket kap a következő időszakban – jelentette be Antal Árpád polgármester.

Fotó: Kristó G. Hunor

A városvezető tájékoztatása alapján Sepsiszentgyörgy több mint 22 millió lejes pályázati támogatást nyert az országos helyreállítási terv (PNRR) keretében a város iskoláinak és óvodáinak fejlesztésére.

A finanszírozási szerződést a napokban írta alá Antal Árpád polgármester és Ligia Deca oktatási miniszter. „Azt a célt tűztük ki, hogy a város összes tanintézményét korszerűsítjük, és azon túl, hogy felújítjuk az oktatási épületeket, a város minden iskoláját és óvodáját új felszerelésekkel bővítjük” – mondta Antal Árpád.

Tájékoztatása szerint a pályázati összegből 14 informatikai labort korszerűsítenek az iskolákban és óvodákban, 352 tantermet szerelnek fel digitális oktatási eszközökkel, 389 tanteremben helyeznek el új bútorokat és taneszközöket, 8 multidiszciplináris labort látnak el új bútorzattal és speciális taneszközökkel, 41 iskolai szaktermet látnak el bútorokkal és sporteszközökkel, valamint digitális berendezésekkel, 3 gyakorlati műhelyt taneszközökkel és berendezésekkel szerelnek fel és 3 gyakorlati műhelyt digitális berendezésekkel látnak el.

Fotó: A szerző felvétele

Antal Árpád leszögezte: a fejlesztésből részesül minden sepsiszentgyörgyi iskola, óvoda, a tanulók palotája és az iskolás sportklub is. A pályázatnak legkésőbb 2026-ig kell megvalósulnia, de a polgármester reméli, hogy sikerül hamarabb befejezni a beszerzéseket.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?