Tanügyi sztrájk: Iohannis megbeszélésre várja a kormánykoalíció vezetőit

Az elnöki palotába hívta szerdán Klaus Iohannis államfő a kormánykoalíció képviselőit, hogy a tanügyi sztrájkról tárgyaljanak – közölték politikai források az Agerpres hírügynökséggel. A szakszervezetek szerdán döntik el, hogy befejezik-e a tiltakozást.

Az elnök kedden találkozott a tanügyi szakszervezetek vezetővel. A találkozón Klaus Iohannis kifejezte készségét arra, hogy a tanügyi sztrájk mielőbbi lezárása érdekében közvetítőként szavatolja egy politikai megállapodás létrejöttét a bérkövetelések rendezéséről – közölte az államelnöki hivatal.

A kép a keddi kolozsvári tüntetésen készült | Fotó: Megyesi Helga

A Cotroceni-palota előtt tüntetőknek azt mondták, az államfő megígérte, kezeskedik a szakszervezetek és a kormány közötti megállapodásnál, „konstruktívnak" nevezték a Iohannisszal folytatott megbeszélést. Megismételték ugyanakkor, hogy a kormány ajánlatát nem tartják elfogadhatónak.

Szerdán is folytatódik az általános sztrájk az oktatásban, mivel meghiúsultak a tárgyalások. Kedden több mint 10 ezer tanár, diák és szülő tiltakozott Bukarestben, de az ország más részein is megmozdulásokat szerveztek. A szakszervezetek közölték, szerdán eldöntik, hogy befejezik-e a tiltakozást.

Az Államelnöki Hivatal szerdán közölte, hogy Klaus Iohannis déli 12 órakor várja megbeszélésre a Cotroceni-palotába a kormánykoalíció képviselőit, hogy a tanügyi sztrájkról tárgyaljanak.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_yPcbUIdB_300x250-maszol-HF23_3mb.gif
banner_vtAivxH1_web-banner-HF23.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?