banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Bűnmegelőzés és bűnüldözés: bővítik a sepsiszentgyörgyi térfigyelőkamera-rendszert

A jó sepsiszentgyörgyi közbiztonság annak is köszönhető, hogy a városban 122 térfigyelő kamera működik. Idén ezek számát szeretnék bővíteni és a rendszert korszerűsíteni – jelentette ki Hadnagy István, a helyi rendőrség vezetője.

Szerinte helyenként a forgalom felügyelése miatt, máshol a közbiztonság miatt helyeztek el térfigyelő kamerákat. Ezek felvételeit a helyi rendőrség diszpécsere követi. Amikor a belvárosban valamilyen esemény zajlik, akkor monitoron is kiemelt figyelmet fordítanak a történésekre.

Illusztráció: Pexels

A felvételeket leggyakrabban az állami rendőrség használja, amikor valamilyen szabálysértés, bűncselekmény miatt kér egy bizonyos időszakról és helyről felvételt. Sepsiszentgyörgy minden bejáratánál, a forgalmasabb városrészeken és az Őrkő környéki útkereszteződésekben vannak térfigyelő kamerák, ez utóbbiról gyakran kér felvételeket az állami rendőrség.

Hadnagy István szerint hosszabb távon olyan rendszert szeretnének, amely elemző-szoftver által képes például egy adott autó megtalálására a rendszáma alapján, illetve szeretnék, hogy a helyi rendőrségnél legyen mindig ember, aki nézi a város közterületeinek élő videóit.

Hadnagy István szerint céljuk az, hogy nagyobb biztonságérzetet teremtsenek, nem az, hogy nagy testvért játsszanak, ezért a térfigyelő kamerák csak közterületet figyelnek, ahol a kamera magánterületre is belát, azt kitakarják a felvételen. „A törvény úgy fogalmaz, hogy nekünk csak közterületet szabad figyelnünk, a polgári lakosságnak pedig csak a saját területét szabad figyelnie. Azt hiszem ez nemcsak normális, hanem erkölcsileg is így van rendjén”, fogalmaz a helyi rendőrség vezetője.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?