banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Babafotót és könyvkelengyét kapnak a újszülöttek és szüleik

Idén is folytatja az „első fotó” programot a sepsiszentgyörgyi kórház, amelynek megbízásából minden újszülöttet profi fényképészek örökítenek meg, amennyiben ebbe beleegyeznek és igénylik a szülők. Az első fotó minden csecsemőről ingyenes, tájékoztat a Fogolyán Kristóf megyei sürgősségi kórház, amely közösségi oldalán tette közzé azt a fotókollázst, amelyet a tavaly született több mint 200 babáról készítettek.

„Azt mondják, hogy egy kép többet ér ezer szónál. Ebben az esetben 235, ez néhány a közel 300 baba közül, akiket partnereink a Bóbita Photo tavaly fotóztak kórházunkban. Szeretnénk, ha minél több kollázs örökítené meg ezeket a gyönyörű pillanatokat, így partnerségünk 2024-ben is folytatódik” – írja közösségi oldalán a sepsiszentgyörgyi sürgősségi kórház, amely szerint azok az anyukák, akik profi által készített fotót szeretnének babájukkal, kérhetik ezt a kórházban, az első fotó minden újszülött számára ingyenes.

A sepsiszentgyörgyi kórház 2017-ben, egy külföldön látott ötlet nyomán indította el az „első fotó” programot. A szülőknek adott fényképen szerepel a gyermek neve, születési dátuma és ideje, súlya és mérete.

Könyvkelengye sepsiszentgyörgyi gyerekeknek és szüleiknek

A Bod Péter Megyei Könyvtár a sepsiszentgyörgyi önkormányzat támogatásával 2010 óta működteti a Könyvkelengye programot, amelynek keretében a sepsiszentgyörgyi újszülöttek – pontosabban a kisgyermekek 3 éves korig –, illetve szüleik könyvcsomagot kapnak ajándékba. Ez gyermekkönyveket, olvasással kapcsolatos tájékoztatót és a baba, valamint az egyik szülő nevére kiállított könyvtári belépőt tartalmaz. A magyar vagy román nyelvű könyvcsomag a könyvtár gyermekrészlegén, valamint a fiókkönyvtárban vehető át és visszamenőleg igényelhető a gyerek 3 éves koráig. 

Fotó: Bod Péter Megyei Könyvtár

A Könyvkelengye program célja felhívni a figyelmet arra, hogy remek szórakozás az egész család számára a könyvtárba járás, a tartalmas és szép gyermekkönyvek lapozgatása, olvasása, miközben a gyermek észrevétlenül fejlődik olvasóvá, könyvszerető emberré. Az újszülötteknek szánt Könyvkelengye-ajándékcsomagot az elmúlt években több mint 1600 sepsiszentgyörgyi újszülött és családja igényelte.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?