Több száz kölcsönözhető biciklit helyeznek el Sepsiszentgyörgyön

Sepsiszentgyörgyön tavasszal indul a Bike Sharing rendszer. Az önkormányzat több mint 230 kerékpárt helyez el a város 17 pontján és azokat kölcsön lehet venni akár kikapcsolódás vagy iskolába, munkába járás céljából.

Fotók: Sepsiszentgyörgy önkormányzata/Facebook

A Bike Sharing rendszer beüzemelése a városi mobilitási terv része, amelynek célja egy korszerűbb, környezetbarátabb és hozzáférhetőbb tömegközlekedés kialakítása Sepsiszentgyörgyön. A polgármesteri hivatal tájékoztatása szerint a kerékpár kölcsönző pontok a város forgalmasabb helyein lesznek elhelyezve, így a városközpontban, a vasútállomáson, a bevásárlóközpontoknál és a Sepsi Arénánál.

Ugyancsak a mobilitási terv részeként tavaszig korszerűsítik a tömegközlekedést azáltal, hogy üzembe helyezik a 12 új, elektromos autóbuszt, kibővítik a járatokat, hogy azok olyan lakónegyedekbe is elérjenek, ahol jelenleg nincs buszjárat, illetve korszerű buszmegállókat létesítenek okos kijelzőkkel, amely jelzi mikor melyik járat érkezik, illetve korszerű jegyváltási rendszert helyeznek üzembe.

Szintén jövőre készül el a Sepsi Aréna és Kilyén közti 7 kilométeres, éjszaka kivilágított bicikliút az Olt folyó gátján, így akár az esti mérkőzésekre is kitekerhetnek a Sepsi Arénába vagy az OSK stadionba, de a sötétedés utáni mozgás, bringázás útvonalává is válhat.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?