Nagy buli volt szombat este: három bukaresti klubot bezárattak a hatóságok

A legismertebb bukaresti szórakozóhelyeken végzett átfogó ellenőrzést szombaton este a közegészségügyi hatóság, a rendőrség és a csendőrség, azt vizsgálva, betartják-e a koronavírus-járvány terjedésének megfékezése miatt bevezetett óvintézkedéseket.

A ellenőrzések során kiderült, mulasztásokból nem volt hiány, ezért nemcsak a bírságok „röpködtek” a bukaresti éjszakában, hanem három klub esetében a működési engedélyt is bevonták a hatóságok, tudósított a Digi 24 hírtelevízió.

A LOFT nevű klub tulajdonosai három bírságot is bezsebeltek összesen 42 ezer lej értékben és felfüggesztették a szórakozóhely működési engedélyét 30 napra, míg a Herăstrău parkban lévő egyik terasz szintén bezárhat harminc napra, a működtetőinek pedig 48 ezer lej büntetést kell kifizetniük. Az ellenőrök ugyancsak 30 napos bezárással büntették a híres-hírhedt Bamboo luxusklubot is.

A Herăstrău parkban egyébként összesen tíz bírságot róttak ki kereskedelmi egységekre 113 ezer értékben a járványügyi szabályok be nem tartása miatt, de 53 magánszemélynek is fizetnie kell összesen 34 ezer lejt.

(Címlapkép forrása: Biziday.ro)

Kapcsolódók

Kimaradt?