banner_LYJAJgUi_banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_whe5WvtP_banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Meghalt a Matei Balș-intézetből átvett egyik beteg, a minisztérium összetévesztette az elhunytakat

Meghalt egy beteg azok közül, akiket átköltöztettek más kórházba a bukaresti Matei Balş-intézetben kiütött tűz miatt – jelentette be az egészségügyi minisztérium. Ezzel hatra nőtt a kórháztűz halálos áldozatainak száma. FRISSÍTÉS: a minisztérium téves információt közölt, az elhunyt páciens nem szenvedett égési sérüléseket.

FRISSÍTÉS: A bukaresti kórháztűz miatt a Matei Balş-intézetből átköltöztetett betegek közül egy 70 éves férfi halt meg, aki lélegeztetőgépen volt, de nem voltak égési sérülései. A minisztérium korábban egy 58 éves, égési sérüléseket szenvedett nő halálát jelentette, mint kiderült, ez a beteg nem hunyt el, de állapota súlyos.

Az 58 éves nőt súlyos állapotban szállították át pénteken a fővárosi egyetemi kórházba. Őt a koronavírus okozta tüdőgyulladás miatt kezelték az intézetben, ahol aztán a tűzben égési sérüléseket szenvedett testfelületének 2 százalékán és füstöt lélegzett be.

A fővárosi Matei Balş járványkórház koronavírusos betegeket kezelő osztályán péntek hajnalban keletkezett tűz.  Eddig öt halálos áldozata van a tűzesetnek. A helyszínen három beteg maradványaira találtak rá, egy negyedik pácienst pedig megpróbáltak újraéleszteni, de sikertelenül. Később még egy holttestet találtak az egyik mosdóban.

(Címlapfotó: Agerpres)

banner_5wMnizP8_webbanner_300x250.gif
banner_LsIDgb8C_webbanner_970x250.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?