banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_nwQSwVIi_GOOGLE_728x90.gif
banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Kórháztűz Bukarestben: megelőztek egy nagyobb tragédiát az ügyeletes ápolónők

Kihallgatták pénteken a fővárosi rendőrségen a két asszisztensnőt és két ápolónőt, akik ügyeletben voltak a csütörtökről péntekre virradóan a Matei Balş-intézet koronavírusos pácienseket kezelő osztályán, ahol tűz ütött ki, és öt páciens meghalt.

A Matei Balş-intézetet képviselő Constantin Durgeru ügyvéd szerint a két ápolónő megpróbálta eloltani a tüzet, és egyiküknek sikerült kikapcsolnia az oxigénellátást, elejét véve ezzel a robbanás bekövetkeztének.

„Első körben azokat a személyeket hallgatták ki, akik jelen voltak az esetnél, ügyeletben voltak. Két asszisztensnőt és két ápolónőt hallgattak ki, tanúként. Egy bizonyos: az egészségügyi személyzetet nem lehet hibáztatni, nagyon világos, hogy reakciójuk gyors volt. Szerencsétlen incidens történt, az ápolónők, akik elsőkként szembesültek a tűzzel, rendkívül gyorsan reagáltak, egyiküknek még ahhoz is volt lélekjelenléte, hogy kikapcsolja az oxigénellátást. Ha ezt nem tette volna meg, robbanás következett volna be” - számolt be az ügyvéd.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Hozzátette, a két ápolónő azt tette, amit kellett. „Egyikük egy takaróval odaugrott az egyik beteghez, és megpróbálta eloltani a lángokat, a másik pedig lekapcsolta az oxigénellátást. Ezután mindketten elrohantak a tűzoltókészülékekért, amelyek a folyosó két végében voltak elhelyezve. Látszik, hogy megfelelően ki voltak képezve, a stresszes helyzet ellenére a lehető legmegfelelőbben reagáltak” – magyarázta az ügyvéd.

(Címlapfotó: Agerpres)

banner_y97vR58b_970x250.png

Kapcsolódók

Kimaradt?