Kórháztüzek: Iohannis szerint gyors megoldásokat kell találni

Klaus Iohannis elnök és Vlad Voiculescu egészségügyi miniszter | Fotó: presidency.roA „következtetések levonását” és gyors megoldásokat sürgetett Klaus Iohannis államfő a bukaresti Matei Balş-intézetnél tett látogatásakor, a péntek reggeli, öt személy halálát okozó tűzeset kapcsán.

Az elnök részvétét fejezte ki az áldozatok családtagjainak, majd hangsúlyozta, mielőbb le kell vonni a következtetéseket, és gyors megoldásokkal kell előállni.

Az államfő gratulált a készenléti szerveknek a gyors beavatkozásért. „Rendkívül gyorsan reagáltak. Alig néhány perc alatt kiértek, eloltották a tüzet, és átköltöztették a betegeket más kórházakba. Sajnos egyesek számára közülük így is késő volt" – jelentette ki, hozzátéve, mielőbb le kell vonni a következtetéseket, és gyors megoldásokkal kell előállni.

Az elnök kiemelte, hasonló tragédia történt nemrég a Piatra Neamţ-i kórházban, és más egészségügyi intézményekben is voltak kisebb tűzesetek, amelyeket mind kivizsgálnak, és a felelősöket megbüntetik.

„A helyzet azonban ennél sokkal összetettebb. Rendszerszintű problémák vannak a romániai kórházakban" – fogalmazott Iohannis, hozzátéve, kérte az egészségügyi minisztert, mielőbb dolgozzák ki a rendszer átfogó reformjának tervezetét és kezdjék el a reformfolyamatot.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?