banner_ImRoxvBN_webbanner_970x250.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_3UKEdCdT_webbanner_300x250.gif

Egészségügyi miniszter: a kórházi infrastruktúra „egy sor improvizáció”

A Matei Balş intézetben vizsgálódik az egészségügyi miniszter ellenőrző testülete, miután a kórházban péntek reggel tűz ütött ki, amelyben öt páciens életét vesztette – jelentette be Vlad Voiculescu.

„Megpróbáljuk kideríteni, hogy mi történt. Vannak felelősök és vannak felelősségek, de előtte vagy ezzel párhuzamosan azon dolgozunk, hogy kapcsolatba lépjünk a páciensek családjaival és tájékoztassuk őket szeretteik helyzetéről” – mondta a tárcavezető.

Kifejtette: a Matei Balş intézetben kiütött tűz „viszonylag agresszív” volt. Kérdésre válaszolva kijelentette: „nincs tudomása arról", hogy a megszokott fűtőberendezéseken kívül más eszközöket is használtak volna melegítésre a kórtermekben. Azt mondta: a Matei Balş intézetnek, a Piatra Neamţ-i kórháztól eltérően, stabil vezetése és „viszonylag bőséges finanszírozása" van.

Véleménye szerint a romániai kórházak infrastruktúrája „egy sor improvizáció, az alulfinanszírozás, a kórházban alkalmazott, rosszul fizetett és korlátozott forrásokkal rendelkező technikai emberek tevékenysége miatt" jutott ilyen állapotba.

(Nyitóképen: Vlad Voiculescu | Fotó: gov.ro)

banner_ZBiZ5lsB_MASZOL970x250px.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?