banner_LYJAJgUi_banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_whe5WvtP_banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

FRISSÍTVE – Matei Balș-intézet: hideg volt a kórtermekben, villanymelegítő okozhatta a tragédiát

FRISSÍTVE: Elképzelhető, hogy egy felügyelet nélkül hagyott, vagy műszakilag hibás elektromos melegítő okozta a péntek hajnali, négy áldozatot követelő tüzet Matei Balș Járványtani Intézetben. A bukaresti prefektus szerint rendben volt a fűtési rendszer, a páciensek hozzátartozói szerint azonban plusz fűtőtestekre volt szükség. FRISSÍTÉS: A főpolgármester szerint is rendben volt a kórház fűtése.

Traian Berbeceanu bukaresti prefektus szerint jól működtek a Matei Balș intézet tűzvédelmi berendezései, mert a lángok keletkezésekor automatikusan leállították az oxigéndúsító berendezéseket és áramtalanították az elektromos hálózatot, így elkerülték a nagyobb tragédiát. A főváros kormánymegbízottja hozzátette, hogy az épületszárnyat nemrégiben újították fel, a fűtési rendszer is rendben volt, tehát onnan sem keletkezhetett a tűz.Hatóságilag lezárt terület

Ezzel ellentétben a beutaltak hozzátartozói azt nyilatkozták a Digi24 hírtelevíziónak, hogy a kórtermekben hideg volt, ezért plusz fűtőtesteket vittek be, hogy ne fázzanak a páciensek. Elképzelhető tehát, hogy egy ilyen villanyradiátor okozta a tüzet.

Vlad Voiculesu egészségügyi miniszter azt mondta a tévének, hogy nincs bizonyíték arra, hogy az elektromos melegítő okozta volt a tüzet, a körülményeket vizsgálják. Azt elismerte, hogy „értesülései szer nem volt minden rendben a kórház fűtésével”.

FRISSÍTÉS: Nicușor Dan bukaresti főpolgármester kijelentette, hogy „az utóbbi héten” nem volt probléma a kórház fűtésével, sem a fő-, sem a melléképületekben. 

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_5wMnizP8_webbanner_300x250.gif
banner_LsIDgb8C_webbanner_970x250.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?