Megbukott korábban két versenyvizsgán a TVR ideiglenes vezetője

Már a jelölése pillanatától a sajtó kereszttüzébe került Ramona Săseanu craiovai újságíró, akit kedd este a közszolgálati televízió (TVR) ügyvivő vezérigazgatójának nevezett ki a parlament. Bírálói kétségbe vonják az alkalmasságát a tisztségre.

Ramona Săseanu kinevezésének hátterében az áll, hogy a koalíciós pártok korábban megegyeztek: a PNL javasol ideiglenes vezetőt a köztelevízió, az USR-PLUS a közrádió élére. A TVR craiovai területi stúdiójának munkatársát így a liberálisok jelölték a tisztségre. Személyéről a PNL vezetősége döntött, lapértesülések szerint egy Dolj megyei képviselő, Nicolae Giugea javaslatára.

Ramona Săseanu neve nem különösebben ismert a szakmában. A g4media.ro feltárta, hogy az egészségügyi témákra szakosodott újságíró 2012-ben és 2013-ban is elbukott egy-egy belső versenyvizsgát, így nem tudott feljebb jutni a ranglétrán a craiovai területi stúdióban. Az utóbbi vizsgáról készült felvételről kiderül, hogy Ramona Săseanu a választási kampányok elemi szabályaival sincs tisztában.

Az újságíróról kiderült az is, hogy 2015-ben interjút készített a TVR3 csatornának egy craiovai javasasszonnyal, aki egyébként később csalás és zsarolás vádjával bíróság elé került. Az interjúban Ramona Săseanu többek között a beteg meggyógyítása közben elfogyasztott „fantasztikus mennyiségű energiáról”, a különös adottságairól és a páciensei hálájáról faggatta a kuruzslónőt.

(Címlapfotó forrása: Agerpres)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?