FRISSÍTVE: Medvetámadás – a gyergyóújfalvi áldozatot holtan találták egy erdei házban

Bár a segélyhívás beérkezett a hegyimentőkhöz, akik el is indultak segítséget nyújtani, de már holtan találták meg a medvetámadás áldozatát. FRISSÍTVE: sajtótájékoztatót tartottak a hegyimentők.

Halálos medvetámadás történt a hétvégén Hargita megyében, számolt be róla vasárnap este a hegyimentők országos diszpécserszolgálata saját Facebook-oldalán a Dancurás Hegyimentő Egyesület közlése nyomán.

Mint írták, a szombaton este érkezett segélyhívás szerint egy személyt megtámadott a medve, a sérült pedig behúzódott egy erdei házba. A segítségkérést követően egy nyolcfős keresőcsapat indult a sebesült megmentésére a gyergyószentmiklósi Dancurás Hegyimentő Egyesület részéről.

A nehéz hegyvidéki terep miatt csak lassan haladtak, ám nem sokkal a hívás után megérkeztek a helyszínre, a sebesültet azonban már holtan találták. Megpróbálták újraéleszteni, de eredménytelenül.

A nyomvizsgáló ügyészségi szakértők megérkezése után a holttestet lehozták a hegyről és átadták a hatóságoknak – közölte a hegyimentő szolgálat.

FRISSÍTÉS: Az esetről hétfőn délelőtt sajtótájékoztatót tartott a Dancurás Hegyimentő Egyesület vezetősége. Mint Kastal Gergő, az egyesület elnöke elmondta: a hegyimentők diszpécserszolgálatát szombaton 18.45-kor riasztotta a 112-es segélyhívó munkatársa. A riasztás szerint a gyergyóújfalvi bánya fölött mintegy 2 kilométerre egy férfit megtámadott a medve, felkészítették a hegyimentőket, hogy nagy, mély sebekre készüljenek.

„A Dancurás Hegyimentő Egyesület részéről összesen nyolc ember szállt ki a baleset helyszínére, velünk egy időben érkezett meg a mentőszolgálat is. A bánya felé tartó eltérőnél vártak azok, akik megtalálták és ők mutatták meg az utat a férfi hétvégi házáig” – részletezte Kastal Gergő. Mint hozzáfűzte: a baleset a háztól mintegy 200-250 méterre történhetett, a sérültet a hegyimentők kiérkezésükkor már a házban találták, ahová a családja vitte be. A mentős egység szakembereivel közösen megállapították, hogy életjelek nem tapasztalhatóak, ezt követően kezdték el az újraélesztést, ám a sebeiből és a test állapotából azt is látták, hogy ez reménytelen vállalkozás.

„Azt állapítottuk meg, hogy az illető már körülbelül a kiérkezésünk előtt egy órával elhunyt. A család nem tudott az esetről részleteket közölni, sokkhatás alatt voltak a családtagok” – mondta a szakember. Az áldozatot leszállították az aszfaltozott útig és átadták a hatóságoknak, tette hozzá.

Kastal Gergő kiemelte, hogy a helyszín megközelítése bonyolult feladat volt, felázott, részben elmosott erdei úton kellett a házig vezető utat megtenniük.

Az áldozat sérüléseiről az elnök azt mondta: ők is medvetámadásról kapták a riasztást és a kriminológiai vizsgálat is ezt állapította meg első körben, ám a vizsgálat még folyamatban van, hivatalos eredmény későbbre várható. A férfinak nagy, mély seb volt a nyakán, hasonló sérülése volt a hasán és a medve az ágyékából is kiharapott egy részt.

(Címlapi illusztráció forrása: Adobe Stock)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?

banner_c9R6XLX8_banner_uAfkoMzW_ScrolloverAds_2023-02-28-zs_1920x1100.jpg
banner_mPvSBO0F_banner_8CGaT4FL_ScrolloverAds_2023-02-28-zs_580x1100.jpg