Emberre támadt a medve Hargita megyében, az áldozatot kórházba szállították

Több sebbel és egy csonttöréssel szállítottak kórházba egy juhászt, akire medve támadt szerdán egy Csíkszentmihály közelében levő esztenán.

Péter Szilárd, a Hargita megyei mentőszolgálat vezetője arról tájékoztatta az Agerpres hírügynökséget, hogy a 63 éves férfi állapota stabil. A juhászt a csíkszeredai sürgősségi kórházba szállították hastájéki és alkari harapásnyomokkal. A férfi bal alkarja eltörött. „A karja eltört, de a hasi harapásokat könnyen megúszta, sokkal rosszabb is történhetett volna” – mondta a mentőorvos.

Medve támadt emberre Szépvíz közelében a mai nap során. Az emberi élet továbbra is veszélyben. A medvekérdés továbbra...

Közzétette: Borboly Csaba – 2021. december 1., szerda

Borboly Csaba, Hargita megye tanácsának elnöke a Facebookon ismertette az esetet. „Medve támadt emberre Szépvíz közelében a mai nap során. Az emberi élet továbbra is veszélyben. A medvekérdés továbbra is megoldásra vár Hargita megyében, Székelyföldön, és Románia egyre több megyéjében, ahogy a populáció száma exponenciálisan növekszik” – olvasható Borboly bejegyzésében.

(Címlapkép: Farkas Endre)

Kapcsolódók

Kimaradt?