Második Sikerkonferenciáját tartotta a Maros Megyei Magyar Diáktanács

A marosvásárhelyi Ariel Bábszínházban tartott rendezvényre olyan személyeket hívtak meg, akik valamilyen téren sikereket értek el, példaképekké válhatnak a fiatalok számára.

„Ezen az eseményünkön olyan sikeres vállalkozókat, politikusokat, tanárokat mutattunk be, akik saját és a mostani generáció számára valami konstruktívat tudtak alkotni” - jelentette ki a sajtónak az egyik  eseményszervező, Forró-Bathó Eszter-Anna. Mint mondta, a bemutatott személyek saját történetüket, motivációjukat osztották meg az érdeklődőkkel. A középiskolások jelentős számban vettek részt az eseményen.Soós Zoltán | Fotó: MDT

Az első felszólaló Gogolák-Hrubesz Zsolt, a Multinvest cégcsoport vezetője volt, aki a kitartás fontosságát hangsúlyozta. Kifejtette, mindenki a saját életútját kell bejárja és meg kell találnia azt, ami számára fontos. Hozzátette, egy értékrend kialakítása nélkülözhetetlen, ugyanakkor a kudarcokból sokkal többet lehet tanulni, mint a sikerekből.  Egy ember akkor sikeres, ha jól érzi magát abban, amit csinál - közölte Nyulas Bernát, a Fomco csoport vezetője.

Az eseményen részt vett Soós Zoltán Marosvásárhely polgármestere is, aki kijelentette, a fiatalokban van a jövő, ezért lehetőségeket kell teremteni a számukra, hogy kiteljesedjenek. Ebben a városnak fontos szerepe van, hiszen beruházásokat kell végrehajtani, olyan munkalehetőségeket kell teremteni, amelyek itthon tartják a fiatalokat, ezen kívül pedig a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal kapuit is meg kell nyitni, hogy a fiatalok lássanak bele a városvezetés folyamataiba, szóljanak bele a város életének alakulásába - hangsúlyozta a városvezető.

Dr. Kálmán Attila történész, a Bolyai Farkas Elméleti Líceum történelemtanára kijelentette, szerinte a sikert mindig nehéz volt elérni, rengeteg lemondással és még több munkával jár. Mint fogalmazott, ha látjuk magunk előtt a kitűzött célokat és azokat valóban el akarjuk érni, akkor az sikerülni fog.

Az eseményen Vincze Lóránt az Európai Parlament RMDSZ-es politikusa is részt vett. Mint mondta, nagyon szereti a munkáját, ugyanakkor igazi kihívás képviselni Romániát az Európai Parlamentben, hiszen ő magyarként határozza meg magát elsősorban. Hozzátette, számára a siker az elégedettséget jelenti, s mivel maximalista, elég nehéz elérnie. Vincze Lóránt szintén a csapatmunka fontosságát húzta alá.

A konferencián az Ariel Bábszínházban résztvevők mellett, online is követhetőek voltak a felszólalók.

banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?