Lőrincz Helga lett Nagyenyed régi-új RMDSZ-elnöke

Nem volt riválisa az alpolgármesteri tisztséget jelenleg betöltő Lőrincz Helgának a csütörtöki küldöttgyűlésen: egyöntetű szavazattal, tartózkodás nélkül választották meg RMDSZ nagyenyedi szervezetének elnökévé. Utoljára 2018-ban volt enyedi RMDSZ-elnökválasztás, akkor is Lőrincz Helga nyerte el a választók bizalmát.

Az enyedi választmány még a szavazást megelőzően eldöntötte, hogy egyszerűsíti a választmányi struktúrát és a Nagyenyed városi elnöki, illetve municípiumi elnöki tisztséget egybevonja, hiszen gyakorlatilag ugyanazokat a feladatokat kell ellátnia. A municípiumhoz tartozó tíz faluból négyben van számottevő magyar lakosság, az újonnan elfogadott határozat szerint mindenik falu egy-egy megválasztott elnöke a Nagyenyed municípium RMDSZ-alelnöke lesz. Eképp a struktúra egyszerűbbé vált és a települések képviselete is jobban biztosított.

Lőrincz Helga röviden beszámolt a szervezetben végzett tevékenységéről, kiemelve: „jelentősen megnőtt a kulturális és közösségformáló rendezvényeink száma, amelyek közül a Fehér Megyei Magyar Napokra vagyok a legbüszkébb. Annak pedig kiváltképp örülök, hogy a Bethlen Gábor Kollégium 400 éves évfordulóját ennek a rendezvénynek a keretében ünnepelhetjük, hiszen ez nemcsak az iskola és a város, hanem az egész Fehér megyei magyarság ünnepe”.Lőrincz Helga alpolgármester, régi-új városi RMDSZ-elnök | Fotó: Lőrincz Helga/Facebook

Az elnök hozzátette: öröm azt tapasztalni, hogy egyre több ember fordul bizalommal a szervezet felé, egyre többen szólítják meg őt vagy a városi tanácsosokat, esetleg eljönnek a szervezet Malom utcai székházában tartott fogadóórákra. Azt is fontosnak tartotta, hogy a helyi, megyei szervezet benne van az országos RMDSZ különböző fórumaiban is és az külön megtiszteltetés az enyediek számára, hogy a jelenleg tisztségben lévő RMDSZ-es miniszterek mindegyike ellátogatott a településre, érdeklődést mutatott a helyi kezdeményezések iránt, ilyet eddig sohasem tapasztaltak.

„Én úgy érzem, sikerült elérni a célokat, természetesen az ilyesmi csak úgy lehetséges, hogy egy jó csapat áll mögöttem és néhány éves céltudatos kapcsolatfejlesztés után mára már kiváló az együttműködés a magyar egyházakkal, oktatási intézményekkel, egyesületekkel. Ilyen körülmények között szívesen dolgozom, úgy érzem, érdemes folytatni a városért és a magyar közösségért” – vonta le a következtetést Lőrincz Helga, akit legelőször 2015-ben választottak meg a nagyenyedi RMDSZ elnökévé.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?