Nyáron vagy ősszel tartja meg tisztújító kongresszusát az USR

Még az idén megtartják a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) kongresszusát – jelentette be Cătălin Drulă, az ellenzéki párt ügyvivő elnöke.

Cătălin Drulă még szállításügyi miniszterként | Fotó: AgerpresDrulă a Francia Közszolgálati Rádió (RFI) román nyelvű műsorának adott interjúban hozzátette, hogy két időpont került szóba, az egyik júniusi, a másik októberi. „Volt egy megbeszélésünk az országos vezetőtestületben. A kongresszust biztosan megtartjuk ebben az évben. Két opció körvonalazódik: június vagy október. Erről a jövő hetekben döntünk a világjárvány és a térségünkben kialakult nemzetközi válság függvényében” – mondta az USR ügyvivő elnöke.

Drulă arról is beszélt, hogy a közelmúltban körülbelül 400-an távoztak a pártból, de 200 új tag csatlakozott is az USR-hez (hétfőn Ionuț Moșteanu, a párt szóvivője 100 új tagról beszélt).

Mint köztudott, Dacian Cioloș, az USR szeptemberben megválasztott elnöke a múlt héten lemondott tisztségéről, mert az elnökség nem támogatta a reformjavaslatait. Ideiglenesen Cătălin Drulă volt szállításügyi miniszter látja el az elnöki teendőket.

Kapcsolódók

Kimaradt?