banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Krízisközpontot hozna létre a csíkszeredai városvezetés a város ipari zónájában

Rendkívüli önkormányzati ülésen fogadta el a csíkszeredai képviselőtestület azt a szándéknyilatkozatot, illetve az indokokat felsorakoztató célszerűségi tanulmányt, amely egy krízisközpont kialakításához megfelelő terület és ingatlan megvásárlásának folyamatát készíti elő. A csíksomlyói tűzvészben fedél nélkül maradt roma családokat is oda költöztethetik.

Csíkszereda ipari zónájában található az a Hajnal utcai terület és a hozzá tartozó épületek, amelyek megvásárlását előkészítő szándéknyilatkozatot fogadott el a város önkormányzati képviselőtestülete. A város ipari zónájában található terület és a rajta álló építmények átalakítást követően megfelelőek lennének váratlan helyzetek megoldásának kezelésére.

Bors Béla a Maszol érdeklődésére elmondta: a határozat egy hosszas folyamat első lépése, amely olyan terület megvásárlására irányul, amelynek megvásárlásával eredményesen kezelhetnek olyan helyzeteket, mint a január 7-i csíksomlyói romatelepen kitört tűzvész nyomán kialakult lakhatási krízis. Emlékezetes, hogy az akkori események nyomán több mint kétszáz személy vesztette el lakhatását, sokan közülük a mai napig az Erőss Zsolt Arénában kialakított átmeneti szálláshelyen élik mindennapjaikat.

Mint az alpolgármester hangsúlyozta: a kormány felajánlott ugyan a tűzkárosult családok elhelyezéséhez lakókonténereket, azonban a város nem rendelkezik megfelelő területtel, ahol azokat el lehetne helyezni. Erre is megoldást kínálhat a Hajnal utcai telek, amely részben betonozott, a rajta található épület pedig közművesített.A Hajnal utcai ingatlan | Fotó: szereda.ro

A városvezető hangsúlyozta: a krízisközpont szükségességét nem csupán a januári események indokolják, hanem az is, hogy Csíkszereda nem rendelkezik megfelelő raktározási felületekkel. Példaként említette, hogy az Európai Unió által biztosított higiéniai, vagy élelmiszer csomagok számára is raktárat kellett béreljenek, de a tűzkárosultak számára felajánlott nagy mennyiségű adomány raktározása is nagy kihívást jelentett.

„A vételi szándékról döntöttünk ma (pénteken, szerk. megj.) annak érdekében, hogy el tudjuk indítani a vásárlási procedúrát. A következő lépésben fel kell értékeltetnünk az ingatlant és annak fényében kezdünk konkrét tárgyalásokat a tulajdonossal a vásárlásról” – fűzte hozzá Bors Béla.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?