Korcsolyapályát hozna létre a befagyott sétatéri tavon Kolozsvár polgármestere

Emil Boc, Kolozsvár polgármestere csütörtökön bejelentette, hogy szeretné, ha a sétatéri tavon korcsolyapálya működne, hiszen a kincses város lakói korábban is korcsolyáztak a befagyott tavon – írja a Cluj 24.

A városvezető ötletét azonban ellenzi a műemlékvédelmi bizottság, szerintük egy jégpálya létrehozása rontaná a tájat ezen a történelmi helyen. Emil Boc ugyanakkor úgy véli, modern építészeti megoldások révén megoldást lehetne találni a jégpálya létrehozására, a projekt kidolgozásával pedig megbízza a városháza szakembereit.

Forrás: Beke Lajos/Erdélyi Audiovizuális Archívum

A kolozsváriak arra kérték a polgármestert, hogy a városban létesítsen szabadtéri jégpályákat, hiszen jelenleg csak a Cora bevásárlóközpont mellett korcsolyázhatnak a téli sport kedvelői.

A sétatéri tavat évtizedekkel korábban telente már használták korcsolyapályaként a kolozsváriak. Sőt, a két világháború között a korszak kolozsvári korcsolyázóiról, köztük egy országos bajnok párosról, egy kis album őriz bravúros fényképeket. Erről szólt a Maszol Időutazó rovatának Jégtánc Kolozsváron című összeállítása, amelyet most is ajánlunk olvasóink figyelmébe.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?