banner_xRg6ZFl6_Koldok_970x250.gif
banner_30Cewl4A_Copy of 1_300x250.gif

Klaus Iohannis a romák világnapján: egy toleráns társadalom elutasítja az idegengyűlölő megnyilvánulásokat

Egy toleráns és nyitott társadalom nemcsak a felvállalt fejlesztési projekteken alapul, hanem azon a képességén is, hogy elutasítsa a gyűlöletbeszédet, és határozottan elítélje a rasszista és idegengyűlölő megnyilvánulásokat – üzente Klaus Iohannis államfő a romák nemzetközi napja alkalmából.

Iohannis üzenetét Sergiu Nistor kultúráért, felekezetekért és nemzeti kisebbségekért felelős államelnöki tanácsos tolmácsolta egy kerekasztal-beszélgetés keretében, amelyet a nemzeti kisebbségek képviselőházi csoportja szervezett.

Az államfő kifejti üzenetében, hogy a COVID-19-járvány következményei által sújtott nehéz időszakban a társadalmi szolidaritás és a közjó felvállalt szolgálata lesz képes mindannyiunkat átsegíteni a nehézségeken. Az olyan jeles napok megünneplése, mint például a romák nemzetközi napja, megerősítenek abban, ami összeköt és lelkileg gazdagít minket, ami energiát ad és motivál a jövőnk közös építéséhez.

„Egy toleráns és nyitott társadalom nemcsak a felvállalt fejlesztési projekteken alapul, hanem azon a képességén is, hogy elutasítsa a gyűlöletbeszédet, és határozottan elítélje a rasszista és idegengyűlölő megnyilvánulásokat” – nyomatékosította Iohannis.

Az államfő azt is hozzátette: a hatóságok és az állampolgárok közös felelőssége a befogadó viszonyulásból származó értékek kiaknázása, a másik iránti tisztelet jegyében történő cselekvés és egy olyan társadalom felépítése, amelyben etnikai hovatartozástól függetlenül minden embert elfogadnak és tiszteletben tartják méltóságát.

(Címlapfotó forrása: presidency.ro)

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?