Kiterjesztették a 35 év felettiekre a magyar és román nyelvtanulási programot Sepsiszentgyörgyön

Illusztráció: PhotoMIX-Company/PixabayBővíti a román–magyar nyelvtanulási programot Sepsiszentgyörgy önkormányzata, így most már a 35 év felettiek is jelentkezhetnek.

A négy hónapig tartó tanfolyamon a két csoportban eddig összesen 13 fiatal vett részt sikeresen: magyar nyelvet 4-en, román nyelvet pedig 9-en tanultak.

„Pozitívak voltak a visszajelzések a képzésen résztvevő fiatalok részéről, azt viszont többen megjegyezték, hogy tovább is tarthatott volna, mint négy hónap” – számolt be a program eredményeiről Vargha Fruzsina alpolgármester.

A program tervezetét a szabálymódosítások miatt közmeghallgatásra terjesztjük, mielőtt azt elfogadja a helyi tanács. Ezt követően kezdődhetnek a tanfolyamok, várhatóan novemberben. Ez alkalommal a résztvevők 5-6 hónapig tanulhatnak majd románul vagy magyarul.

A sepsiszentgyörgyi önkormányzat a nyelvtanulási programot a Babeș–Bolyai Tudományegyetemmel közösen bonyolítja le. A résztvevőknek 1000 lejes jelentkezési díjat szükséges kifizetniük, a tanfolyam sikeres elvégzése után pedig 700 lejt visszaigényelhetnek az önkormányzattól.

Ezt kizárólag a tanfolyam elvégzését igazoló okirat felmutatásával tehetik meg. A nyelvtanulási programra azok a 18 év feletti személyek jelentkezhetnek, akik Sepsiszentgyörgyön élnek és érettségi diplomájuk vagy szakvizsgájuk van. Az, hogy a jelentkezők Sepsiszentgyörgyön tanuljanak vagy dolgozzanak már nem kötelező feltétel.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?