banner_Lby144CD_KUK_12_maszol-970_250.jpg
banner_JLt9ZURq_KUK_12_maszol-300_250.jpg

Sorin Cîmpeanu tanügyminiszter: „naponta kapok halálos fenyegetéseket”

„Naponta kapok halálos fenyegetéseket” – jelentette ki Sorin Cîmpeanu tanügyminiszter csütörtök este az Antena 3 televízióban. A tárcavezető szerint ez annak a jele, hogy az oktatási reformokra, amelyekért dolgozik, valóban szükség van.

„Ha mindenki elégedetlen, akkor eljött az ideje a radikális változásnak. Egy gyökeres reform természetesen ellenállásba ütközik egy olyan rendszerben, amelyet éppen tehetetlensége jellemez legjobban” – fogalmazott Cîmpeanu.Sorin Cîmpeanu | fotó: Agerpres

A tanügyminiszter hozzátette, naponta kap halálos fenyegetéseket. A műsorvezető kérdésére Cîmpeanu elmondta, nem tett feljelentést a rendőrségen a fenyegető üzenetek miatt. „A tanügyi rendszert építem, céltudatosan, anélkül, hogy az érzelmek áldozatává válnék. Attól a pillanattól kezdve, hogy felvállaltam a romániai egészségügyi rendszer megváltoztatását, nincs jogom az érzelmek áldozatává válni, úgy, mint bármelyik polgárnak” – fogalmazott.

A miniszter szerint a rendszer ellenáll a változásnak, ennek is jelei a halálos fenyegetések. Cîmpeanu emlékeztetett, több mint 10 ezer módosító javaslat alapján állították össze a közvitán levő törvénytervezeteket. „Az, hogy ilyen nagy az ellenállás, feljogosít arra, hogy azt higgyük, hogy ezek a törvények jók. Ha nem lett volna ellenállás vagy mindenki megtapsolta volna őket, az lett volna a vészharang” – jegyezte meg a tárcavezető.

A közoktatást és a felsőoktatást érintő törvénytervezetek augusztus 17-ig lesznek közvitán.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?