Az USR a tanügyminiszter lemondását követeli

Cătălin Drulă kijelentette, az USR Sorin Cîmpeanu tanügyminiszter lemondását követeli – írja a G4Media. Mint írtuk, átszervezéssel megszűnne a plágiumügyek elemzéséért felelős Egyetemi Címeket és Okleveleket Tanúsító Országos Tanács (CNATDCU), amennyiben életbe lép a felsőoktatási törvény jelenleg közvitán lévő tervezete. Így Nicolae Ciucă miniszterelnök megúszhatná doktori dolgozatának átvilágítását.

„Szégyelld magad, Sorin Cîmpeanu! A felsőoktatási törvény tervezete előírja a CNATDCU megszüntetését, amelynek ki kellett volna vizsgálnia Nicolae Ciucă miniszterelnök plágiumügyét. Hogy a miniszterelnök nyugodtan aludhasson, Cîmpeanu felajánlja, hogy megszűnteti az intézményt” – fogalmazott Cătălin Drulă, az USR ügyvivő elnöke.

Fotó: Agerpres

Nyomatékosította, az USR a tanügyminiszter lemondását követeli. Hozzátéve, arra kéri Klaus Iohannis államfőt, tegyen valamit annak érdekében, hogy az Egyetemi Címeket és Okleveleket Tanúsító Országos Tanács továbbra is végezhesse a munkáját.

Amint a Maszolon  is írtunk róla, a bukaresti táblabíróság június 21-én utasította az oktatási minisztérium érintett szakosztályát (Végrehajtó Egység a Felsőoktatás, valamint a Kutatás, Fejlesztés és Innováció Finanszírozásáért), hogy törölje a Nicolae Ciucă miniszterelnök doktori disszertációjának vizsgálatára irányuló, korábban befogadott beadványokat. 

A már folyó plágiumügyeket egyébként a törvénytervezet értelmében még végigvihetné a CNATDCU, de Nicolae Ciucă esete más, ugyanis az ő esetében bírósági határozattal állították le a vizsgálatot.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?