Kétnyelvű tájékoztató kampány indult Hargita megyében a koronavírus elleni oltásról

Kétnyelvű tájékoztató kampányt indított Hargita Megye Tanácsa a koronavírus elleni oltásról. A kampány plakátokon, nyomtatott sajtóban, rádiókban és televíziókban jelenik meg, illetve a közösségi médiában is lesznek népszerűsítő anyagok.

A megyei tanács tájékoztató kampányát Bíró Barna Botond alelnök koordinálja, ismertette Borboly Csaba megyeelnök, aki azt is hangsúlyozta, fontos, hogy a lakosság éljen a lehetőséggel, és minél többen igényeljék az oltást. Vakcina van és lesz elegendő a megyében, ugyanis az adagokat az igénylések alapján szállítják le, hangsúlyozta Borboly Csaba.

Hozzátette: tudomásuk van róla, hogy az országos regisztrációs rendszer nem működik zavartalanul az oltáskampány II. szakaszának kezdete óta, ezért megvizsgálják, hogy a megyei tanács hogyan tudja segíteni a lakosságot, főként a nyugdíjasokat.

"Sajnos a járvány kezdetén sem tartotta fontosnak a kormány, hogy ne csak román nyelven kommunikáljon az intézkedésekről, és az oltáskampány kapcsán is ezt látjuk. Tavasszal felvállaltuk, hogy tájékoztatjuk az embereket, és ezt a munkát folytatjuk. Az oltáskampány kapcsán azt látjuk, hogy hiányos az országos kampány tájékoztatása, ezért a megyei tanács is elindította saját kampányát, két nyelven, magyarul és románul" – fejtette ki Borboly Csaba.Fotó: Hargita Megye Tanácsa

Bíró Barna Botond beszámolt arról, hogy a kampányban számos lehetőséget kihasználnak az emberek tájékoztatására: elkezdődött a plakátok kiszórása, de nyomtatott sajtóban, rádiókban és televíziókban is terjesztik, illetve a közösségi médiában is lesznek népszerűsítő anyagok.

– Az elmúlt hónapokban a védőoltásra vártunk. Ez a vakcina az egyetlen esélyünk, hogy legyőzzük a vírust, és visszakapjuk a megszokott életünket, hogy kinyissanak az iskolák, újrainduljon a gazdaság, a turizmus, ismét lehetőség legyen az utazásra, és nyugodtan tudjunk családi összejöveteleket szervezni – mondta Hargita Megye Tanácsának alelnöke, aki arról is beszámolt, hogy január 20-án ő is megkapta a védőoltást.

A politikus az oltás folyamatáról azt mondta: egyszerű eljárás, az oltás maga fájdalommentes, és nála semmilyen mellékhatás nem jelentkezett. Bíró Barna Botond ismételten arra biztatott mindenkit, hogy éljen a lehetőséggel, döntsön felelősen! Hargita Megye Tanácsa a tájékoztató kampány keretében kétezer plakátot szór ki a megye területén, magyar és román nyelven, illetve helyi, ismert embereket is bevonnak, akik támogatják az oltáskampányt.

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatosan továbbra is naprakész információkat találnak az érdeklődők a https://korona.hargitamegye.ro/  oldalon.

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?