Két autó is elütött egy kilencéves kislányt Bihar megyében

Szabálytalanul próbált meg átkelni az úttesten egy kilencéves kislány vasárnap délután a Nagyvárad melletti Fugyivásárhelyen, a rendkívül forgalmas országúton a gyermeket előbb egy Kolozsvár felé tartó személygépkocsi ütötte el és átdobta a baloldali sávba, ahol egy szemből érkező autó is elgázolta. Közepesen súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

A Nagyváradot Kolozsvárral összekötő főúton egy kilencéves kislány felvigyázók nélkül, szabálytalanul, tilosban próbált meg átkelni az úttesten és csak annak köszönheti az életét, hogy a délutáni csúcsforgalomban az autók lassan haladtak.

Illusztráció forrása: rendőrség

A gyermek ugyanis egy 30 éves kolozsvári sofőr autója elé szaladt. A vezető nem tudta elkerülni az ütközést, a kislány pedig az ellentétes menetirányú sávba repült, ahol szintén elgázolta egy szemből érkező autó, amit egy 47 éves osztrák állampolgár vezetett.

Hadrian Borcea, a Bihar megyei Rohammentő-szolgálat (SMURD) vezetője a Bihoreanul hetilap érdeklődésére közölte, a gyermek közepesen súlyos sérüléseket szenvedett, de eszméleténél volt kórházba szállítása idején.

A rendőrség hivatalból nyomozást indított a baleset körülményeinek pontos megállapítása érdekében.

A főutat a mentés és baleseti helyszínelés idejére lezárták, a személygépkocsiforgalmat pedig elterelték Váradhegyalja (Podgoria) felé, így nemcsak az E60-as országúton, hanem a váradi kertvárosként emlegetett Hegyalján is jókora torlódás alakult ki a dombok között kacskaringózó keskeny utcákon.

Kapcsolódók

Kimaradt?