Idős nőt és gyermeket gázoltak el Hargita megyében

Két gázolásos baleset is történt csütörtökön Hargita megye két különböző városában: Székelyudvarhelyen egy 70 éves nőt gázoltak el az átjárón, míg Maroshévízen egy nyolcéves gyermeket ütöttek el – adta hírül hivatalos honlapján a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság.

Székelyudvarhelyen egy 63 éves helyi férfi a Céhek utcában haladt autójával, amikor az egyik átjárón elgázolt az úttesten szabályosan átkelő gyalogost, egy 70 éves nőt. A balesetben az áldozat megsérült, ezért gondatlanságból elkövetett testi sértés gyanújával indítottak eljárást az autó vezetője ellen, aki egyébként nem fogyasztott alkoholt az esetet megelőzően.

Maroshévízen egy 32 éves nő által vezetett autó ütött el egy nyolcéves gyermeket a Libertății utcában. Szerencsére nem az autóval hajtott át rajta, hanem csak a tükörrel ütközött a gyermek. Amint később kiderült, a kisfiú az egyik ház udvaráról szaladt ki az úttestre. A baleset következtében a gyermek megsérült. Az autó vezetője ebben az esetben sem volt alkohol befolyása alatt, de gondatlanságból elkövetett testi sértés gyanújával indult eljárás ellene is.

(Címlapkép: Román Rendőrség/Facebook)

Kapcsolódók

Kimaradt?