Durva autóbaleset történt Csíkmadarason

Három személy megsérült, és hozzávetőleg 20 ezer lejes anyagi kár keletkezett abban a hétfői balesetben, amely Csíkmadaras közelében, az 578-as európai úton történt egy szabálytalan előzés miatt – közölte kedden a Hargita Megyei Rendőrség.

A csíkmadarasi 27 éves A. I. a Sósréten keresztül Csíkrákos felé hajtott hétfő este, hat óra után nem sokkal, azon az útszakaszon, ahol előzést tiltó tábla is áll. A sofőr nem vette figyelembe a jelzést, és egy előtte haladó gépjármű előzésébe kezdett, áthajtva a folytonos záróvonalon. Ekkor frontálisan ütközött a ellenétes forgalmi sávon szabályosan közlekedő, szemből érkező autóval, amelyet a 20 éves csíkszenttamási A. Z. vezetett.

Az ütközés következtében megsérült a két autó vezetője, valamint a csíkmadarasi sofőr autójában ülő utas, a 48 éves A. E. is. A balesetben keletkezett anyagi kár megközelíti a 20 ezer lejt. Az autóvezetők egyike sem fogyasztott szeszes italt az ütközés előtt.

Gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt nyomoz az csíkszeredai ügyészség a szabálytalanul közlekedő autóvezető ellen.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?