Zebrán gázolt halálra egy idős férfit egy kamion Bihar településen

Halálos közlekedési baleset történt hétfőn délután a Nagyvárad melletti Bihar településen. A megyei rendőr-főkapitányság közleménye szerint az áldozat szabályosan próbált átkelni az úttesten, ám a kamionos nem állt meg. 

A rendőrség délután még mindössze annyit közölt, hogy az áldozat a helyszínen életét veszítette, a segélykérő telefonhívás pedig nem sokkal 15 óra után nem sokkal futott be a hatóságokhoz.

Fotó: Bihar megyei Info Trafic Facebook-csoport

Kora este a közlekedésrendészet azonban nyilvánosságra hozta a baleset okát. A nyerges vontató 46 éves Hunyad megyei sofőrje nem adott elsőbbséget a gyalogátkelőhelyen szabályosan közlekedő járókelőnek. Az ütközéstől a gyalogos több tíz métert repült, és a helyszínen belehalt sérüléseibe. Az áldozat egy 71 éves bihardiószegi férfi.  

Bihar településen főleg azóta nőtt meg szinte elviselhetetlen mértékben a nehézgépkocsi-forgalom, mióta megnyitották a Bors II. autópálya-határállomást, ám mivel a sztráda Bihar és a szomszédos település, Kügypuszta között véget ér, az autópályán Romániába beérkező szinte teljes forgalom Bihar főutcáján halad keresztül.

Kapcsolódók

Kimaradt?