Kenőpénz átadásakor érte tetten Kolozsváron a DNA Cătălin Cherecheș nagybányai polgármester anyósát

Sajtóértesülések szerint egy kolozsvári bevásárlóközpontban érték tetten Cătălin Cherecheș nagybányai polgármester anyósát, miközben kenőpénzt nyújtott volna át egy bíró édesanyjának. A korrupcióellenes ügyészég 50 ezer eurót talált a polgármester anyósánál, ami egy nagyobb összeg előlegeként szolgált volna.

A HotNews hírportál szerint az anyós azért szerette volna megvesztegetni a Kolozsvári Fellebbviteli Bíróság bírójának édesanyját, hogy kedvezőbb ítéletet hozzanak a veje ügyében.

Fotó forrása: Cătălin Cherecheș nagybányai polgármester Facebook-oldala

Az Antena3 megkeresésére a bányavidéki polgármester azt állította, hogy „az ügyről nem tudott semmit” és az anyósa „nem az ő nevében járt el”. Véleménye szerint még az is megtörténhet, hogy ez egy szándékos trükk volt, akár még anyósa részéről is. „Én nem bízom csak Istenben és az édesanyámban” – nyilatkozta Cătălin Cherecheș.

2022 februárjában elsőfokon öt év börtönbüntetésre ítélte a Kolozsvári Törvényszék Nagybánya polgármesterét kenőpénzek többszöri elfogadása miatt. A döntés értelmében Cătălin Cherecheș négy évig nem gyakorolhatott volna köztisztviselői funkciót. Az ítéletet azonban megfellebbezte, állítólag erre a bírósági folyamatra akart nyomást gyakorolni az anyósa a jelentős csúszópénzzel.

Kapcsolódók

Kimaradt?