Őrizetbe vette a DNA a Kolozs Megyei Csendőrfelügyelőség helyettes vezetőjét

Őrizetbe vette csütörtökön az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) a Kolozs Megyei Csendőrfelügyelőség helyettes vezetőjét, Doru Ioan Popescut megvesztegetés elfogadása, illetve nem a nyilvánosságnak szánt információk felhasználása miatt.

A feltételezett korrupciós ügyletek a csendőrfelügyelőség által szervezett versenyvizsgával állnak kapcsolatban. A DNA szerint ugyanebben az ügyben őrizetbe vették Doru Ioan Popescu egyik beosztottját, Vasile Bojan csendőrt is megvesztegetés, illetve nem a nyilvánosságnak szánt információk felhasználásában való bűnrészesség miatt. Bűnügyi eljárás zajlik továbbá az ügyben Daniel Gheorghe Chiorean, Vasile Mihai Budelecan csendőrök, illetve Felician-Cornel Chiorean és Raluca Delia Bojan ellen is.Az ügyészek szerint Daniel Gheorghe Chiorean és Bojan Vasile csendőrök Doru Ioan Popescu közbenjárását kérték annak érdekében, hogy hozzátartozóik, Felician-Cornel Chiorean és Raluca Delia Bojan sikerrel vegyék a csendőrfelügyelőség által kiírt versenyvizsgát.

Doru Ioan Popescu - aki a vizsgáztató bizottság elnöke volt - összesen 3.000 eurót kért és kapott két beosztottjától Budelecan Mihai Vasile közreműködésével. A kért összeg fejében a megyei csendőrfelügyelőség helyettes vezetője a két vizsgázó rendelkezésére bocsátotta a vizsgakérdések helyes válaszait, így mindketten 10-es osztályzatot kaptak az írásbeli vizsgán, és megkapták az állást.

Az ügyészek Doru Ioan Popescu és Vasile Bojan 30 napos előzetes letartóztatását kérik a Bukaresti Törvényszéktől.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?