banner_phBMMWg3_970x250_Mol_HU.jpg
banner_6stHcYKY_300x250_Mol_HU.jpg

Kelemen Hunor: mi ezután is a stabilitást és a racionalitást fogjuk képviselni

Az RMDSZ vezetősége konzultált a területi szervezetek elnökeivel a kialakult politikai helyzetről - számolt be róla Kelemen Hunor szövetségi elnök. Közölte, a visszajelzések szerint jól végezték a munkájukat és továbbra is azon kell lenniük, hogy a stabilitást és a racionalitást képviseljék a kormányalakító tárgyalásokon. Cseke Attila fejlesztési miniszter pedig elmondta, mindenkinek az az érdeke, hogy egy stabil többséggel rendelkező kormány vezesse az országot.  

Az RMDSZ országos vezetősége konzultált a Szövetség megyei és területi szervezeteinek elnökeivel a kialakult kormányzati helyzetről. Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke Facebook-oldalán azt írta, fontosnak tartotta, hogy beszélgessenek, mert tudniuk kell, hogy mit gondolnak a helyi közösségek Brassótól Szatmárnémetiig, Besztercétől Temesvárig az eddigi kormányzati munkáról, az RMDSZ-es miniszterek megvalósításairól, és tervezniük is kell a következő időszakra.

„A magyar emberektől érkező visszajelzések megerősítenek bennünket abban, hogy a munkánkat jól végeztük, a kormányzást folytatnunk kell, és jól tettük azt is, hogy nem folytunk bele a pártok belpolitikai harcába, hanem mindvégig racionálisan viselkedtünk: az ország és a társadalom problémáit, érdekeit tartottuk a középpontban” – fogalmazott Kelemen Hunor.

A hétfőre összehívott államelnöki konzultáció kapcsán az RMDSZ-elnök közölte: „a társadalom elvárása és az RMDSZ is abban érdekelt, hogy mihamarabb megoldódjon a politikai válság, hiszen az elszabaduló energiaárak okozta problémákra további megoldásokat kell találni, a járványhelyzetet pedig csak egy erős kormány tudja kezelni. Ami biztos: mi ezután is a stabilitást és a racionalitást fogjuk képviselni” – szögezte le Kelemen Hunor.

Cseke Attila fejlesztési, közigazgatási s közberuházásokért felelős miniszter csütörtök este a Digi 24 hírtelevízióban elmondta: az országnak az az érdeke, hogy egy erős kormánya legyen. Éppen ezért az RMDSZ hajlandó tárgyalni az USR-vel és akár a PSD-vel is, hogy létrejöjjön a többség és a fennálló válságban egy teljes jogkörrel rendelkező kabinet vezethesse az országot.

„Az ellenzék demokratikus joga volt megbuktatni a kormányt, benyújtották a bizalmatlansági indítványt, összegyűjtötték a szükséges számú szavazatot, nincs ezzel semmi probléma. Mos van egy ügyvivő kormány csökkentett hatáskörrel, de egyik napról a másikra adódhat olyan helyzet akár a koronavírus-járvány miatt, amikor sürgősségi kormányrendeletet kellene kiadni” – magyarázta Cseke Attila. Hozzátette, a jövő héttől minden felelős politikusnak azon kell lennie, hogy megtalálják a megoldást a kormányválságra, mert ez az ország érdeke.

(Nyitókép: Borsi Balázs)

banner_3QCqSgiR_Artboard 2-100.jpg
banner_GPTpbb6w_970x250.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?