Kelemen Hunor Lucian Bode belügyminiszter plágiumügyéről: ezt neki kell rendeznie

Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke kedden este a Prima televíziónak adott interjújában Lucian Bode plágiumügyéről szólva kijelentette: ha jogerős döntés mondja ki a plágium tényét, az mindenképpen a szellemi tulajdon ellopásának minősül. A miniszterelnök-helyettes leszögezte, Lucian Bode plágiumügyét magának a tárcavezetőnek kell rendeznie, nem a Nemzeti Liberális Pártnak (PNL), a kormánynak vagy a parlamentnek.

Az RMDSZ elnöke elmondta, minden bizonnyal árt a PNL megítélésének a belügyminiszter plágiumügye, de nem a pártnak kell kezelnie ezt a helyzetet. „Ezt a problémát az érintett személynek kell megoldania, nem a pártnak, nem a kormánynak, nem a parlamentnek” – nyomatékosította.

Fotó: Kiss Gábor

Kelemen Hunor hozzátette, ha jogerős döntés mondja ki a plágium tényét, az mindenképpen a szellemi tulajdon ellopásának minősül, függetlenül attól, hogy ki követte el és hogy egy munka hány százalékáról van szó. „Ennél többet nem kívánok nyilatkozni erről, mert kollégák vagyunk. Ez nem jelenti azt, hogy nincs világos álláspontom a kérdésben, bár nem olvastam Lucian Bode dolgozatát” – fogalmazott a miniszterelnök-helyettes.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?