Csíkszentmihályon és Marosvécsen sportcsarnok, Szentjobbon pedig kultúrház épül

Elkezdődhet a sporttermek építése Csíkszentmihályon és Marosvécsen, Szenjobbon pedig a kultúrotthon építkezési munkálata. „Minden magyar közösségre odafigyelünk, élhetőbbé tesszük településeinket, mert hisszük, hogy a szülőföldön kell és lehet jövőt építeni” – fogalmazott Kelemen Hunor miniszterelnök-helyettes.

„Erdély három magyarlakta településén indítunk új beruházást, a helyi közösségeknek építünk olyan létesítményeket, amely a közösségi életet, a kikapcsolódást, a sportolást és a művelődést szolgálják, amelyek a közösségünket gyarapítják. A fejlesztési minisztérium biztosítja a szükséges, 24,7 millió lejes finanszírozást” – idézi Cseke Attila fejlesztési minisztert az RMDSZ közleménye.

Fotómontázs forrása: RMDSZ

A csíkszentmihályi sporttermet egy 180 férőhelyes lelátóval szerelik fel, így helyi mérkőzéseket, eseményeket is szervezhetnek a tanórák után. A sportcsarnok küzdőterét több sport gyakorlásához alkalmas módon szerelik és festik fel, és az iskolai tornaórákra is használhatják.

A szentjobbi kultúrotthonban egy díszterem, konferenciatermek, különféle gyakorlati és elméleti képzésre alkalmas tantermek, öltözők és raktárhelyiség lesz. Az épület a kornak megfelelő feltételeket biztosít majd a helyi közösség számára kulturális tevékenységek szervezésére és a helyi hagyományok ápolására és megőrzésére. Az épületben a különféle helységek három szinten – az alagsorban, a földszinten és a tetőtérben – helyezkednek majd el. Az épület energia- és költséghatékonyságát egy napkollektor rendszer fogja biztosítani.

A marosvécsi tornatermet korszerűen szerelik fel és 102 személy befogadására alkalmas lelátót is építenek hozzá. A sportlétesítményt több sport gyakorlására szerelik és festik fel, a pálya mellett korszerű öltözők, zuhanyzók lesznek a tanárok és diákok számára.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?