Felújítják a korondi orvosi rendelőt és mentőállomást

Felújítják az orvosi rendelőt és mentőállomást Korondon – az erről szóló kivitelezési szerződést szerdán reggel írták alá.

„Felújítjuk a korondi orvosi rendelőt és mentőállomást, mert fontosnak tartjuk, hogy ne csak a nagyvárosokban, hanem a kistelepüléseken is korszerű egészségügyi ellátásban részesüljenek az emberek. A munkálatok végeztével a korondiaknak lehetőségük lesz a családorvos és fogorvos mellett szemvizsgálatot elvégezni, gyermekorvoshoz fordulni, az épületben ugyanakkor lesz neurológiai, pszichológiai és ortopédiai rendelő is, amelyeket a mozgáskorlátozottak számára könnyen megközelíthetővé teszünk” – fogalmazott Kelemen Hunor miniszterelnök-helyettes.

Fotó: RMDSZ

„Orvosi rendelők, kórházak építését és korszerűsítését finanszírozzuk vidéken és nagyvárosokban egyaránt, a fejlesztési minisztériumban újabb egészségügyi beruházások támogatásán dolgozunk”- nyilatkozta Cseke Attila fejlesztési miniszter.

A felújítás során többek között hőszigetelik az épületet és a tetőszerkezetet is kicserélik.

Jelenleg három családorvosi és egy fogorvosi rendelő működik az egészségügyi intézményben. A felújítás után a tervek szerint szemészetet, gyermekosztályt, ortopédiát, neurológiát és pszihológiai kabinetet is kialakítanak benne. A szerződés értéke közel ötmillió lej, a tatarozásokat 16 hónap múlva fejezik be.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?