Felújítják a szentegyházi Gábor Áron Szakközépiskolát a fejlesztési minisztérium támogatásával

Az RMDSZ-es Cseke Attila vezette fejlesztési minisztérium 9,086 millió lejből felújítja és modernizálja a szentegyházi Gábor Áron Szakközépiskolát.

A Cseke Attila tárcavezető által aláírt projektről Kelemen Hunor miniszterelnök-helyettes elmondta: a kormányzati munkának számos eredménye van az elmúlt másfél évből, mégis az oktatási intézmények megújulása – minden új iskola, szakiskola, szórványkollégium létrejötte vagy modernizálása – jelenti a legnagyobb örömöt.

„Néhány nappal ezelőtt Nagybányán avattunk szórványkollégiumot, most azt jelenthetjük be, hogy Szentegyházán kezdődhet el egy tanintézmény korszerűsítése. Az oktatásba való befektetésről mindig azt mondtam, hogy ez az, ami a legbiztosabban megtérül. Az elmúlt harminc évben sikerült elérni, hogy átlagosan jobb állapotban legyenek a magyar tannyelvű iskolák, mint azok, amelyekben többségi diákok tanulnak. Ezt a célt fogjuk szem előtt tartani ezután is, legyen az elméleti képzésnek vagy szakoktatásnak helyet adó intézmény!” – tette hozzá Kelemen Hunor.

„A sikernek sok gazdája van, tartja a mondás, de még több a kedvezményezettje. A majdan megújuló épületnek sok újabb évtizedig kell szolgálnia mindazokat, akik mellette döntenek” – fogalmazott Kelemen Hunor.

Az elfogadott projekt értelmében hőszigetelik az öt ingatlanból álló iskolát, kicserélik a tetőszerkezetet, villámhárítókat szerelnek fel, valamint a mozgáskorlátozottak számára is könnyen megközelíthetővé teszik. A beruházásban az önkormányzat önrésze 520 ezer lej – tudatta közleményében az RMDSZ.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?