Új művelődési ház épül Csíkmadarason, fejlesztik a vízhálózatot Gyergyóalfaluban

Jelentős székelyföldi beruházások támogatásáról döntött a fejlesztési minisztérium csütörtökön. Gyergyóalfaluban újabb 127 háztartást kötnek rá a víz- és csatornahálózatra, Csíkmadarason pedig új művelődési ház épül. A két beruházást összesen 18 millió lejjel támogatja a fejlesztési minisztérium.

A támogatásokról szóló minisztériumi döntésről Kelemen Hunor szövetségi elnök számolt be közösségi oldalán. Mint bejegyzéséből kiderült: Gyergyóalfaluban újabb 127 háztartást kötnek rá a víz- és szennyvízhálózatra, Csíkmadarason pedig új művelődési ház épül.

A művelődési ház felépítése 17,1 millió lejbe kerül, ebből 15,3 milliót biztosít a minisztérium, a víz- és csatornahálózat kibővítésének költsége 3,2 millió lej, amelyből 2,7 millió lejt áll a minisztérium – részletezte a politikus, aki gratulált a két település polgármesterének is.A csíkmadarasi beruházás látványterve

„Sok időnek kell eltelnie, amíg egy beruházásnak kézzelfogható jelei lesznek, idegtépő a várakozás, és megtörténik, hogy a sok várakozás, a jól előkészített pályázat ellenére sem ítélnek meg finanszírozást egy projektnek. Egy éve azonban nem így működnek a dolgok a fejlesztési minisztériumban. Cseke Attila és kollégái mindig a megoldásokat keresik, és nem azt, hogyan lehet elutasítani egy település vezetőjét. Minden beruházás esetében talán akkor van az első nagy siker, amikor megvan a pénz, és elkezdődhet a kivitelezés, az építkezés” – fogalmazott Kelemen Hunor.

(Borítókép: A csíkmadarasi beruházás látványterve)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?