banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Ezekben a megyékben épít kerékpárút-hálózatot a fejlesztési minisztérium

A fejlesztési szaktárca véglegesítette a megyei tanácsok által benyújtott, turisztikai bicikliút-hálózatokra beérkezett pályázatok elbírálását, és a pályázók által elért pontszámokat közzétette a minisztérium honlapján – jelentette be Cseke Attila fejlesztési szaktárcavezető.

„Az RMDSZ által vezetett fejlesztési minisztérium több települést összekötő, legalább három megyét átszelő bicikliút-hálózatok megépítésére biztosít finanszírozást a helyreállítási alapból. Ezek alkalmasak lesznek kerékpáros kirándulásokra, így védjük a környezetet az autós forgalomtól, és bátorítjuk az egészséges életmódot” – mutatott rá Cseke Attila.

Fotó: RMDSZ

A minisztérium tíz finanszírozási kérést kapott a megyei tanácsoktól összesen 643 millió euró értékben, amely 6556 kilométernyi bicikliút megépítésére volna elegendő. A szaktárca költségkerete azonban 197,5 millió euró, ebből 2394 kilométer bicikliút épülhet, emellett pedig gátakon, töltéseken is kiépülhetnek kerékpárutak. Így összesen 3000 kilométer bicikliutat épít a fejlesztési minisztérium Romániában – mondta el Cseke Attila, majd hozzátette: hamarosan sor kerül a környezetvédelmi minisztérium által benyújtott hét pályázat elbírálására is, amelyek a folyók gátjainak és töltéseinek tetején épített bicikliutak létrehozását teszik lehetővé.

A legtöbb pontszámot nyert pályázat alapján Maros, Beszterce-Naszód és Suceava megyében épülhet bicikliút-hálózat, a harmadik pályázat értelmében pedig Temes, Arad és Hunyad megyékben építene kerékpárutat a minisztérium.

banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?