Jelzőlámpáért tüntet a fiát gyászoló váradi édesanya

Újabb békés megmozdulást szervezett péntek délután az a nagyváradi édesanya, akinek 12 éves kisfiát elgázolták a zebrán.

Fotó: Luiza Chiva Facebook-oldala

A gyászoló Luiza Chiva többedmagával azt szeretné elérni, hogy az Aradi úti gyalogátkelőnél helyezzenek el egy jelzőlámát, elejét véve ezáltal egy újabb tragédiának.

A mostani tüntetésük immár sorozatban a harmadik. A Bihoreanul beszámolója alapján nagyjából harmincan gyűltek össze a helyszínen, ahol „Jelzőlámpát akarunk”, „Igazságot Horiának”, „Az élet előnyt élvez” feliratú táblákat tartva maguk elé mintegy órán át igyekeztek felhívni a közvélemény, de legfőképp a helyi önkormányzat figyelmét a kérésükre. Végül pár percig a gyalogosátkelőt is „elállták”, de a rendőrség hatására végül utat engedtek az autóknak. A tüntetők petícióját online nagyjából 1300-an, papíron 400-an írták eddig alá.

A gyermeket elgázoló fiatal sofőr – aki ittas állapotban volt és kábítószert is kimutattak a szervezetében –, mint ismeretes, előzetes letartóztatás alatt áll, és időközben már vádat emeltek ellene.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?