Japánsztrájkba kezdtek a diákok: ingyenes szállítást követelnek

Konstanca, Vâlcea, Ilfov-Bukarest, Bákó, Máramaros és Temes megyei tanulók szervezeteinek képviselői kezdtek japánsztrájkba kedden, mert szerintük a 2023. december 29-én életbe lépett 1337-es kormányhatározat ellehetetleníti a tanulók ingyenes iskolai szállítását.

Közleményük szerint a hat megye több gimnáziumában fehér karszalagot viselve fejezik ki tiltakozásukat a tanulók amiatt, hogy a tanügyminisztérium „csúfot űz” a tanulókból és a közlekedési cégekből, írja az Agerpres

Tüntető diák | Fotó forrása: a Konstanca Megyei Tanulók Egyesületének Facebook-oldala
A diákok hétfőn a tanügyminisztérium előtt tüntettek, ingyenes iskolába szállítást követelve. Beszámolójuk szerint Ligia Deca tanügyminiszter azt nyilatkozta, hogy nem vonja vissza az ingyenes iskolai szállítást akadályozó 1337-es kormányhatározatot. „A tanulók egyesületei ennek következtében japánsztrájkba kezdenek és bíróságon támadják meg a szóban forgó határozatot. Követeljük Ligia Deca azonnali lemondását! Szállítást vagy lemondást” – idézi a tanulószervezetek képviselőit a közlemény, amely arra biztatja a tanulókat, hogy akiket a kormányhatározat megfoszt az ingyenes szállítás lehetőségétől, vagy akik szolidárisak az érintettekkel, azok viseljenek fehér szalagot ezen a héten a karjukon.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?