Iohannis: Románia nem küld katonákat Ukrajnába

Románia nem küld katonákat Ukrajnába - jelentette ki a Jakov Milatović montenegrói elnökkel közös keddi sajtótájékoztatóján Klaus Iohannis. Az államfő kedden 17 órától sajtónyilatkozatot tart egy NATO-val kapcsolatos témában. 

Az államfő kifejtette, hogy Románia a továbbiakban is sokféleképpen támogatja Ukrajnát. Ám katonákat nem fog küldeni, mert Ukrajna nem NATO szövetségese - szögezte le. Iohannis megjegyezte azt is, hogy „ha egy állam és Ukrajna között bármilyen kérdésben kétoldalú megállapodás születik”, azokat be lehet tartani. „Már sokszor elmondtam, és örömmel jelentem ki újra: Románia kiáll Ukrajna és az ukránok mellett, és a támogatásunk addig tart, amíg szükség van rá" - idézte Iohannist az Agerpres. 

Nem kell Ukrajnában harcolniuk a román katonáknak Fotó: a MApN Facebook oldala

Klaus Iohannis államfő kedden 17 órától sajtónyilatkozatot tart egy NATO-val kapcsolatos témában - közölte az elnöki hivatal. Az utóbbi hetekben központi téma volt a második mandátumát idén befejező elnök esélye az északatlanti katonai szövetség főtikári posztjára. 

Az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és Franciaország nemrég bejelentette, Mark Rutte holland miniszterelnök jelölését támogatja a NATO-főtitkári posztra. Ezt követően a Bloomberg tudósítója X-oldalán azt az infotmációt közölte, hogy Románia értesítette a NATO-tagokat: jelölni tervezi Klaus Iohannis államfőt a szervezet főtitkári posztjára. Az elnöki hivatal egyelőre nem kommentálta ezt a hírt. A kormány részéről Mihai Constantin szóvivő azt mondta: „jelenleg nem áll rendelkezésemre olyan adat, amelyet közölhetnék ebben a témában”. Klaus Iohannis neve korábban is felmerült Jens Stoltenberg NATO-főtitkár utódjaként.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?