Hétfőtől gyorsfutárral is kérhető a forgalmi engedély kézbesítése

A román gépjármű-nyilvántartó július 18-tól új szolgáltatást indít: az ügyfelek otthonukban, gyorsfutárszolgálattal is megkaphatják a járművük forgalmi engedélyét. Maga a szolgáltatás ingyenes lesz, de a futárt autó tulajdonosának kell fizetnie.

A forgalmi engedélyt igénylők választhatják majd ki, hogy a kártyát egy gyorsfutárszolgálaton keresztül, vagy pedig klasszikus úton-módon, a román postán küldjék el egy megadott címre.

„Konkrétan, amikor a klienk a járművét a Román Autónyilvántartóhoz (RAR) viszi, az azonosítás és az ellenőrzés után várakozás nélkül távozhat. Ha kéri, legfeljebb 3 munkanapon belül futárral megkapja a forgalmi engedélyt, ami csak kivételes esetekben hosszabbítható meg, például ha a kiállítása más külső szervek válaszától függ. A RAR nem számít fel díjat ezért a szolgáltatásért, de a futárszolgálat díját csak a dokumentumok átvételekor kell kifizetni” – mondta Alina Niță, a RAR főigazgatója.

Az ügyfelek a RAR székhelyén kitöltött kérelemben jelezhetik majd, hogy futárral kívánják-e megkapni az autó papírját, és mobiltelefonjukkal beolvashatnak egy QR-kódot, amely közvetlen hozzáférést biztosít a kérelem regisztrációjához szükséges linkhez. Ezek az eszközök az ország minden RAR-irodájának bejáratánál rendelkezésre állnak majd.

Az új szolgáltatást kifejezetten azoknak az ügyfeleknek tervezték, akik nem a megyei városokban laknak, ahol a RAR irodái általában találhatók, és akiknek ezért nagyobb távolságot kell megtenniük a visszatérésért – közölte a RAR.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?