Ifjúsági lakások és kerékpárutak finanszírozására pályázik Csíkszereda

A csíkszeredai önkormányzati képviselőtestület rendkívüli ülésen határozott az ifjúsági bérlakások és kerékpárutak létesítésének finanszírozási kérelméről. A két projekt megvalósításához közel 11 millió lejre pályázik a város az Országos Helyreállítási Alapból (PNRR).

Csíkszereda számos beruházásra pályázik a helyreállítási alapból, a finanszírozási kérelmek sorát a hétfőn elfogadott két projekt zárja. A testület döntése értelmében 8,37 millió lejt igényelnek 11,1 km összhosszúságú – 2,4 és 1,5 méter széles – kerékpárút építésére. A városháza sajtóirodája közleményében kiemelte ugyanakkor, hogy elektromos kerékpár-töltőállomások létesítését ez az összeg nem fedezi, ám a város saját költségéből ezekkel is számol. Fotó: Gábos Albin

Típusterv alapján épülő, közel nulla kibocsátású (nZEB) ifjúsági lakások megvalósítására a lehető legnagyobb, 2,51 millió lejes támogatást kér Csíkszereda. A jelentős önrésszel kiegészülő összeg lehetővé teszi egy kétemeletes, szintenként két-két lakrészt magában foglaló társasház építését. A Szent Ágoston téren, az úgynevezett „kísérleti tömbházzal” szemben fekvő, 984 négyzetméteres önkormányzati tulajdonú területen 541 négyzetmétert foglalna el a hat lakrészes környezetbarát épület, amelyhez parkolóhelyeket és elektromos töltőállomást is kialakítanak – részletezték.

Mindezek mellett a testület költségvetés-módosításról is szavazott, lehetővé téve a Mikó-vár udvarán levő, fából készült színpad fém szerkezetűre cserélését. Erre a célra 350 ezer lejt szavaztak meg a múzeum részére – zárult a városháza közleménye.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?