Új sportpálya épül Szépvízen és felújítják a borszéki sportbázist

Felújítják Hargita megyében a borszéki sportbázist, valamint új sportlétesítmény épül Szépvízen. A két beruházásra 42,3 millió lej finanszírozást biztosít a fejlesztési minisztérium.

Két nagy értékű sportberuházás finanszírozását jelentette be hétfőn az RMDSZ. A borszéki sportbázis felújítására és az új szépvízi létesítményre összesen 42,3 millió lej finanszírozást hagyott jóvá a fejlesztési minisztérium.

„A sportot folyamatosan fejleszteni kell, hiszen egyetlen generációt, egyetlen fiatalt sem foszthatunk meg annak örömétől, hogy legyen egy hely a közvetlen környezetében, ahol mozoghat, kikapcsolódhat, kitolhatja a saját határait. 2020 decemberétől ezért azt a célt tűztük ki, hogy nem hagyjuk a régiókat olyan építmények nélkül, ahol fiatalok és felnőttek úszhatnak vagy a tömegsportokat gyakorolni tudják. Most épp Szépvízen új sport- és üdülőközpontot építünk, Borszék sportbázisát felújítjuk, korszerűsítjük” – hangsúlyozta Kelemen Hunor miniszterelnök-helyettes a két beruházás elindítása kapcsán.Illusztráció forrása: RMDSZ

A szépvízi sportlétesítményben két, éjjeli megvilágítással felszerelt futballpálya és egy több sport gyakorlására alkalmas multifunkcionális pálya lesz. Itt lehet jégkorongozni és korcsolyázni télen, nyáron pedig felszerelik és felfestik teniszezéshez, kosárlabdázáshoz, kézilabdázáshoz és röplabdázáshoz. A sportpályák mellett játszótér, futópálya, kinti és benti edzőfelszerelés és pingpongasztal lesz, az épületben pedig öltözők, zuhanyzó és spotszertár. A létesítmény körül sétálóhelyet, parkolókat rendeznek be, külön teremmel, ahol közösségi eseményeket szervezhetnek.

A borszéki, Stadion utcai létesítményt felújítják, korszerűsítik, kibővítik és felszerelik. A beruházásra közel 18 millió lejt hagyott jóvá a fejlesztési szaktárca, a kivitelezés határideje két és fél év. A munkálatok alatt épületet létesítenek a sportpálya mellé, ahol öltözőket rendeznek be, kint pedig 1000 férőhelyes lelátót alakítanak ki a pálya mellett. A meglévő focipályát felújítják, gyepesítik, és két új, multifunkcionális sportpályát létesítenek. Minden pályához éjszakai megvilágítást biztosítanak.

„Az RMDSZ kormányzati szerepvállalása óta számos sportlétesítményt és számos más, az erdélyi magyar közösség gyarapodása, jóléte szempontjából fontos beruházást sikerült elindítani, és a munkát folyatjuk” – nyilatkozta Cseke Attila fejlesztési miniszter.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?