Három órán keresztül a mínusz 15 fokos hidegben várakoztatta utasait a CFR

A Kolozsvárról Nagyvárad irányába tartó személyvonat reggel 7 órakor robbant le Királyhágó (Bucea) közelében. Kezdetben sikerült újraindítani a vonat motorját, így megérkezett a legközelebbi állomáshoz, de onnan már nem tudott továbbhaladni. Három órás várakoztatás után a Román Vasúttársaság (CFR) egy másik szerelvényt küldött az utasokért.

Az utasok a CFR képviselőit hibáztatják a helyzet megoldásának elhúzódásáért. Felháborítónak találták, hogy nem szállhattak fel a mellettük elhaladó két magánvonat egyikére sem, pedig így nem kellett volna három órát várakozniuk a –15 Celsius-fokos hidegben.

„A jegyeket a vasúttársaságnak kellett volna kifizetnie, hiszen ők hibáztak. Három órán át tartottak minket a meghibásodott vonaton fűtés nélkül” – mondta egy elégedetlen utas a Ştiri de Cluj portálnak.

Fotó: Agerpres

Az utasoknak elfogyott a türelmük, ezért felhívták a 112-es segélyhívó számot, miszerint a –15 Celsius-fokos hidegben tartják őket. Végül délelőtt 10 óra körül érkezett meg a pótló vonat, hogy elvigye az utasokat a célállomásra.

„Hiába akarják korszerűsíteni a Kolozsvár és Nagyvárad közötti vasútvonalat, hogy 160 kilométer/órás sebességgel közlekedhessenek a vonatok, ha nem tudnak megfelelő szolgáltatást biztosítani hozzá” – szólalt fel egy másik utas.

Kapcsolódók

Kimaradt?